Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

FOTO. “La Pescăriţa şi Vânătorul” – restaurantul cu delicatese din peşte şi vânat, inaugurat

“La Pescăriţa şi Vânătorul”, cel mai nou restaurant din Satu Mare, dar şi singurul cu specific vânătoresc și pescar, a fost inaugurat vineri seara, pe str. Odoreului 46 A. Acesta nu este un restaurant obişnuit, ci este, după cum puteţi deduce după nume, unul cu specific. Preparatele principale de la acest restaurant sunt pe bază de peşte şi vânat, dar nu vor lipsi nici meniurile restaurantelor clasice.

Trebuie precizat faptul că este o afacere de familie a unor pasionaţi de pescuit, vânat şi gătit, astfel că există toate premisele ca preparatele să fie ca în bucătăria lor de acasă, adică de foarte bună calitate.

Inaugurarea restaurantului a avut loc în prezența a peste 100 de persoane. Maestru de ceremonii a fost îndrăgitul realizator tv și staroste Marius Chiș. Printre invitaţi s-au aflat deputatul Romeo Nicoară, viceprimarul Adrian Albu, şefi de instituţii, primari din judeţ, oameni de afaceri. Dar, cei mai importanţi au fost cei care au depus eforturi serioase pentru deschiderea localului. După tăierea panglicii inaugurale, Sorin Ghilea i-a invitat alături pe aceştia, adică familia sa, soția Edita, fiica Romina alături de soțul Mihai, fiul George, dar şi “familia” de la restaurant.

 

Decorul restaurantului este unul cu totul deosebit, trofee, tablouri unicat şi multe altele cu specificul restaurantului. Obiectele au fost adunate în timp şi expuse acum în această locaţie, dar o parte din ele au fost donate de către prieteni.

“De la o vârstă începem să avem tabieturi, hobby-uri, la care începem să ţinem din ce în ce mai mult. Ne gândim că viaţa trece şi să ne bucurăm de ce ne place. Eu fiind vânător de peste 10 ani, soţia pescar, şi weekendurile petrecându-ni-le alături de hobby-ul nostru, pescuit, vânat, gastronomie, am zis să le combinăm şi să desfăşurăm această activitate punând suflet, invitând sătmărenii să fie alături de noi”, a spus Sorin Ghilea.

Preparate din ingrediente naturale, cu valoare nutritivă deosebită.

“Ne-am propus să venim cu un serviciu prietenos de alimentaţie publică, deschis ideilor clienţilor. Ne-am propus să oferim preparate din ingrediente cât mai naturale. Specialiştii spun că atât peştele, cât şi vânatul au o valoare nutritivă deosebită, au conţinut scăzut de colesterol, aport mare de calciu, fosfor, alte minerale, şi noi ne propunem să le punem pe masa clineţilor pentru bucuria lor gustativă şi pentru sănătatea lor”, a subliniat Sorin Ghilea.

Vânatul provine de la asocaţii de vânătoare din zonă, iar peştele de la pescăriile din judeţ.

Familia Ghilea a reuşit să doteze aceste restaurant printr-un proiect cu finanţare europeană. Directorul Camerei de Comerţ, Daniela Culic, l-a feliciat pe omul de afaceri sătmărean pentru modul în care a înţeles să implementeze acest subiect.

“Pot să vă spun că acesta este unul dintre momentele în care mă bucur foarte mult că lucrăm în Camera de Comerţ, că putem să sprijinim în mod direct comunitatea de afaceri. Din nefericire, eforturile de sprijin de afaceri ale comunităţii de afaceri de obicei sunt la nivel declarativ. Am putut cu acest proiect veni în sprijinul unei afaceri pe care noi o credem de succes. Proiectul nostru se numeşte Start Up Plus, este un proeict regional. A fost o invazie cu un an în urmă. Am crezut în acest proiect”, a spus Daniela Culic.

Ea a arătat că firma cea mai harnică din toate cele incluse în program a fost cea condusă de către Sorin Ghilea, el depunând deja acte pentru decont.

Viceprimarul Adrian Albu a subliniat că Sorin Ghilea nu a solicitat sprijin din parte autorităţii locale.

“Nu sunt foarte multe localuri în care merită să intri în Satu Mare şi cu o mâncare pe care poţi să o serveşti cu plăcere. Sorin nu a zis că ar avea nevoie de vreo autoritate locală, dar eu mă ofer, dacă are nevoie. Dacă nu, îi dorim succes, să îi meargă bine. Şi Editei îi doresc succes pentru că ştiu că iniţiativa a fost a ei în mare parte. Nu e rău că au atras fonduri europene, că de aia dau bani, să facem ceva cu ei”, a spus Adrian Albu.

Restaurantul are 120 de locuri. Aici pot fi organizate diferite evenimente.

Restaurantul se deschide luni, 7 octombrie. Locaţia este str. Odoreului nr. 46 A. Tel: 0722 625 018.

 

28 comentarii

  1. Ina Pațachina Răspunde

    La cate contracte a avut cu statul acest pdl-ist devenit pnl-ist dupa resapare putea sa-si deschida chiar si un hotel !!!

    • satmarean Răspunde

      Un exemplu de contract ? Sau ai vise cu Ghilea si el nu te-a f…t pentru ca i-si iubeste sotia?

  2. Om Răspunde

    Felicitari! Am vazut in Bucovina restaurante asemanatoare si mi-au placut. Succes!

  3. un ungur Răspunde

    Si pe mine ma bucura cand citesc despre asemenea lucruri originale, nu numai politica si cat de naspa e primarul….. 🙂 Astfel de lucruri dau culoare orasului. FELICITARI si mult succes !

  4. y Răspunde

    Abia aștept să trec pragul acestui restaurant, până atunci felicitări frumoasei pescarițe.

    • y Răspunde

      @y fals, du-te până nu ți se închide în nas. Dar ai primit finanțare pentru pâinea prăjită ce vei servi acolo în picioare? Am înțeles că nu-i doi lei un meniu acolo. Eventual nu strică un carnet de membru de partid, văd că toți sunt dintr-o anumită parte.

      • Gyurkahurka Răspunde

        Lehalok rajtatok!! Csak a komment szekció miatt járok ide. :-)))

        • Gyuri Răspunde

          Ai dreptate Gyurkahurka.
          Uk?
          ??

        • y Răspunde

          Mit csináljak ha a süketnek leblokkolt a billentyűzete az y-nál és néha hülyeséget ír. Én a helyében sietnék enni egyet ott mert a tapasztalatom azt mutatja hogy a minőségi éttermeknek nem nagyon van piaca nálunk. Utolsó eset a halas étterem a Fehér Házzal szemben. Fél évet bírt ki. Most itt is ugyanaz a sz@r van mint bárhol és a kiszolgálás köpedelem. De tele van. Ez kell!?

  5. Ina Pațachina Răspunde

    Portalsm,de ce nu ma lasati sa postez niste exemple satmareanului ???

  6. Ina Pațachina Răspunde

    Un exemplu ?Iti era greu sa te uiti singur,ori esti un fost lingau pdl-ist ? http://www.satu-mare.ro/fisiere/declaratii_avere/2011/GhileaGheorgheSorin.pdf

    file:///C:/Users/Windows7/Downloads/1196938_902030_DI_2012-10-24_GHILEA%20GHEORGHE-SORIN_207371.pdf

    Atat !Nu m-am obosit sa mai caut pentru ca pana la urma cred ca l-au scos incompatibil.

    • satmarean Răspunde

      proasta p.ulii, daca tu crezi ca s-a imbogatit cu 16000 de euro pe an, tinand cont de impozite, taxe, angajati esti o tampita. daca vorbesti de firma care se ocupa de asa ceva , vorbeste de infocenter. el a castigat bani pe afara si din imobiliare, dar esti o proasta si arunci cu noroi in oricine face ceva nou.

  7. ... Răspunde

    Este un gest foarte frumos că ați primit-o și pe ex-viceprimărița proaspăt demisionară Feher la eveniment! Avea nevoie de consolare! Dar nu mai avea drept de tăiat panglica!?

    • @... Răspunde

      La un eveniment privat are drept sa taie panglici chiar si Dragnea daca are invoire in ziua respectiva .?

      • ... Răspunde

        Numai că nu mai are nici o calitate. Este ca oricare om din zonă sau în trecere care a mirosit că în vecini se gătește ceva interesant și s-a oprit. ?

  8. Satmarean Răspunde

    Inca o data se demonstreaza ca orice si oricine ar face ceva in Satu Mare nu e bine, doar criticam, le gasim nod in papura in loc sa ii incurajam macar prin cuvinte si daca ne permitem (fumam si bem mai putin unii), sa le calcam si pragul. Felicitari pt idee si eu o sa merg sigur sa le degust preparatele.

    • y Răspunde

      Na, în fine o reacție normală. Personal le doresc să reziste pe piață pentru că nu e ușor.

  9. in cetatean Răspunde

    Dupa ce s-au terminat contractele PDL cu statul ne dam mari antreprenori pe la Odoreu.
    Sincer locatia lasa de dorit, ambientul la fel. Te uiti la scaune, la mese parca te intorci intr-un restaurant din anii comunisti (dar hei poate asta le aduce nostalgie “patronilor”, pardon business man ?).
    Pariu pe 100 euro ca dupa 6 luni se inchide?

  10. Radu Răspunde

    Oare o sa-si faca o masa festiva tepuitilor de la cartierul PRIETENIA????? p.s. un gunoi de om

  11. Cipri Răspunde

    Frate, la PNL sunt mai mulți penali ca la PSD! Cel puțin la Satu Mare! Câte a mai învârtit si a vânat și Ghilea ăsta! Si nu-l pescuiește nime! No, sa vedem cât ține țeapa cu restaurantul ăsta! Eu zic că nu apucă Paștile!

    • ... Răspunde

      Mai mult ca sigur. Restaurantul ăsta numai a vânătoresc și pescăresc nu arată, plus și poziția e așa cum e, adică aiurea.

  12. Q Răspunde

    Spalare de bani.

    • ... Răspunde

      Fiind realizat din funduri ieuropene trebe o sindrofie din aista pe post de reșepție cu poze șî cu de toatye. Ca să vadă omu de Brussel (nu varza) pe ce se cheltuie banul, un fel de raport final. Cum se termină perioada de monitorizare se va închide dacă nu mai repede. Dar dacă un om simplu, muritor de rând nu un highlander ca aista vrea să facă așa ceva și să acceseze funduri ieuropene răspunsul standar este “Nu se poate!”.? No, te-am lămurit Q? Important e ca doamna Feher a mâncat bine.

      • @... Răspunde

        M-am dus si eu pe strada Decebal sa ma interesez ce si cum,cu ”fundurile ieuropene” ! Acolo,un domn, dragut dealtfel,a incercat sa-mi explice cum sta treaba.Adica cam ce afacere vrei sa pornesti,ce punctaj trebuie sa indeplinesti,cate dosare se depun pe domeniul respectiv,iar la urma un fel de ”tombola” la nivel national a dosarelor depuse,in functie de punctaj.Clar n-aveam nicio sansa,insa omul mi-a trimis toata documentatia pe e-mail si atat.Acum stau si ma intreb:un restaurant cu specific pescaresco-vanatoresc,pe o strada din Satu Mare,o strada aiurea,cum naiba o fi adunat un punctaj suficent de mare incat sa fie ales ”cu brio”??!!!

        • ... Răspunde

          Vezi ce face carnetul de partid!!! Mai ales dacă șefa de la cămara de comerț are una identică!!! Dacă te bagi totuși în business îți urez succes și nervi mulți! O să ai nevoie.
          PS. Acum 15 ani se dădeau la greu fonduri pentru ferme de vaci prin Sapard (10-100 capete). Câte mai sunt????? Sau ferme de melci. Numai în județ erau vreo 10 care au și pornit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.