PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. O agenție a găsit posibil sediu pentru Biblioteca Județeană. Cum se prezintă

Biblioteca Județeană Satu Mare ar putea avea un sediu ultramodern, în plin centrul municipiului Satu Mare, iar astfel s-ar rezolva și problema chiriei de-a dreptul uriașe.

O agenție a găsit un posibil sediu pentru Biblioteca Județeană. Este vorba despre clădirea Europa Plaza de pe strada Decebal, clădire ce se află la doi pași de actualul sediu al bibliotecii.

Agenția Imobiliare Smart a prezentat și primele imagini cu ceea ce ar putea fi cea mai modernă bibliotecă din nord-vestul țării, cu arhitectură și design deosebite. Aceasta este una dintre ofertele pe care Consiliul Județean trebuie să le analizeze în următoarea perioadă.

Consiliul Județean caută de ceva vreme un sediu nou pentru bibliotecă și a pus la bătaie nu mai puțin de 12 milioane de lei. Reamintim că problema chiriei plătită de Biblioteca Judeţeană a fost ridicată în mai multe rânduri, însă soluțiile nu au prea apărut. De-a lungul timpului au fost multe scandaluri şi promisiuni, dar chiria tot nu a scăzut sub 10.000 de euro/lună.