PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Zeci de mii de pelerini, la moaștele Sf. Parascheva. O sătmăreancă s-a așezat la coadă încă de sâmbătă

Zeci de mii de oameni au așteptat astăzi, duminică, 13 octombrie, la coadă casă ajungă la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva din curtea Catedralei Mitropolitane din Iași. Unii dintre ei au stat la rând de sâmbătă, iar printre pelerinii abia au mai putut sta în picioare se numără și sătmăreni.

Peste 70.000 de oameni au trecut deja prin curtea catedralei, iar în fiecare oră aproximativ 1.200 de persoane trec pe la racla cu sfintele moaște, transmite Mediafax. Pentru unii au trecut 20 de ore de când s-au așezat la rând. Cecilia, o femeie din Satu Mare, nu are cum să ajungă mâine la slujbă pentru că trebuie să ajungă acasă, însă cu toate că abia s-a mai putut ține pe picioare, a continuat să meargă către raclă. A venit cu fiica, ginerele și cei trei nepoți să se închine.

,,Multe lucruri bune în viață, după ce am plecat de aici dar trebuie să și crezi. Adică, cel puțin noaptea nu se încurcă cu ziua, trebuie să credem că este un Creator deasupra, el ne-a creat, el ne-a dat viață, el ne-o ia când dorește. Dacă vrea să mă ia de aici, de aici mă ia. Viața asta nu e a noastră. Nu e nimic al nostru pe pământul ăsta, ni le-a dat să le folosim, să lucrăm, dar nu e al nostru nimic. Și de multe ori dăm importanță la astea lumești mai mult. Dar probabil că și eu când am fost tânără altfel am gândit”, a spus sătmăreanca Cecilia.

31 de credincioşi care au mers la Iaşi, la moaştele Sfintei Parascheva, au fost internaţi de urgenţă la spital, titrează Digi24. Din cauza îmbrâncelilor, a oboselii şi a frigului, pelerinii cad pe capete. În total, aproape 300 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au stat la un rând întins pe kilometri.

Deși coada s-a întins pe mai mult de trei kilometri, lumea continuă să vină, mai ales că se spune că noaptea dintre 13 spre 14 octombrie este cea mai importantă din acest hram, fiind noaptea în care Cuvioasa face minuni.