Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

FOTO. Zeci de mii de pelerini, la moaștele Sf. Parascheva. O sătmăreancă s-a așezat la coadă încă de sâmbătă

Zeci de mii de oameni au așteptat astăzi, duminică, 13 octombrie, la coadă casă ajungă la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva din curtea Catedralei Mitropolitane din Iași. Unii dintre ei au stat la rând de sâmbătă, iar printre pelerinii abia au mai putut sta în picioare se numără și sătmăreni.

Peste 70.000 de oameni au trecut deja prin curtea catedralei, iar în fiecare oră aproximativ 1.200 de persoane trec pe la racla cu sfintele moaște, transmite Mediafax. Pentru unii au trecut 20 de ore de când s-au așezat la rând. Cecilia, o femeie din Satu Mare, nu are cum să ajungă mâine la slujbă pentru că trebuie să ajungă acasă, însă cu toate că abia s-a mai putut ține pe picioare, a continuat să meargă către raclă. A venit cu fiica, ginerele și cei trei nepoți să se închine.

,,Multe lucruri bune în viață, după ce am plecat de aici dar trebuie să și crezi. Adică, cel puțin noaptea nu se încurcă cu ziua, trebuie să credem că este un Creator deasupra, el ne-a creat, el ne-a dat viață, el ne-o ia când dorește. Dacă vrea să mă ia de aici, de aici mă ia. Viața asta nu e a noastră. Nu e nimic al nostru pe pământul ăsta, ni le-a dat să le folosim, să lucrăm, dar nu e al nostru nimic. Și de multe ori dăm importanță la astea lumești mai mult. Dar probabil că și eu când am fost tânără altfel am gândit”, a spus sătmăreanca Cecilia.

31 de credincioşi care au mers la Iaşi, la moaştele Sfintei Parascheva, au fost internaţi de urgenţă la spital, titrează Digi24. Din cauza îmbrâncelilor, a oboselii şi a frigului, pelerinii cad pe capete. În total, aproape 300 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au stat la un rând întins pe kilometri.

Deși coada s-a întins pe mai mult de trei kilometri, lumea continuă să vină, mai ales că se spune că noaptea dintre 13 spre 14 octombrie este cea mai importantă din acest hram, fiind noaptea în care Cuvioasa face minuni.

20 comentarii

  1. ????????. Răspunde

    Sa faca minuni in conducerea tarii.

    • !!!!!!! Răspunde

      La ce minuni te aștepți având în vedere că în 30 de ani, Romania a avortat o țară de oameni. Peste 22 de mil. Ne merităm soarta.

  2. ionut Răspunde

    VOTANTII psd-ului…..

    • x-ulescu Răspunde

      pai sigur ..ca votantii pnl-ului merg in pelerinaj la Sumuleu Ciuc !!!

    • ionut Răspunde

      io nu ma duc in pelerinaj ca-mi fac traba cu mana ursului ca toti usr-istii cand nu mai au iarba si ma simt in al 9-alea ceeeeerrrr ,

      • x-ulescu Răspunde

        @Ionut cel fals, alias x-ulescu. Tu nu te duci în pelerinaj că ești ateu ca părintele tău spiritual. Asta să nu uiți. Secera și ciocanul să fie cu tine tavariș!

        • ionut Răspunde

          mi se trage de la lipsa ierbii , am intrat in sevraj ..si nu mai stiu de mine ,,ma dai drept altu ..oricum mu13 werner

  3. Eu Răspunde

    Vedeavas stand asa si la VOT !

  4. x-ulescu Răspunde

    Exact! Vai ce am ratat! Am stat ca b@ul să comentez și să combat #haștagiștii imaginari în loc să stau ca vita (pardon, ca un credincios bun) la coadă la pupat moaște! Na, nici anul aista no să am noroc! Poc să mă duc la PSD să-mi dea niște oloi și făină de mălai să nu mor de foame până-n primăvară că peneleul sigur nu-mi va da. Usr-ul nici atâta! A picat guvernul meu mult iubit! Vioricaaa, unde ești! Uaiai ce va fi cu mine! În ultima instanță o să mă apuc să caut de lucru! Brrrr! Piei Satana! Sfânta și Cuvioasa Parascheva, ajută-mă! #Rezist!!!

    • x-ulescu Răspunde

      sa ma pupe ala care a scris mai sus drept in varfu p..i

      • x-ulescu Răspunde

        Vai, dar nu eu am scris asta! Încep să devin din ce în ce mai penibil! Nu mai ajunge iarba, a se citi fânul. Trec pe lecitină forte!

        • x-ulescu Răspunde

          sint destui cretini care nu mai stiu cum ii cheama ,eu de acum o sa inchei postarea cu ,, mu13 pnl,usr,pro ,+ werner ,barna , ponta , care cum vine la rand , nu cred ca falsu x-ulescu o sa scrie asa ceva despre cel care il plateste , deci acum , mu13 werner !

          • x-ulescu

            După cum am postat adineaori eu nu sunt nici penelist, nici userist, nici, nici. Nu sunt apolitic, doar judec. N-ai tu priză pe mine. Căci ești sărac cu duhul dar na, ce să faci, tu ai învățat bine lecția stalinistă:”Cine nu-i cu noi e împotriva noastră”. Așa că tu @The real x-ulescu poți să mă …. undeva, dar numai dacă îți dau voie. Depui o “cerere” la biroul de relații cu publicul și văd eu dacă aprob ori ba. În termen de 30 de zile.????

    • ionut Răspunde

      Tu esti adevaratul x-ulescu! Bravo pentru comentariu.
      Celalalt este un lingau prost, ii recomand sa mearga la Rahova sa-i faca o felatie lui dragnea!

      • x-ulescu Răspunde

        @ionut, mersi. Ziceam și eu că poate-poate își dă seama cât de penibil este. Dar nu am mari speranțe.? Problema e că nu e singur. De aia am avut guvernul pe care am avut. Nu sunt userist, nici penelist.

      • ionut Răspunde

        io ma duc amu sa io frec lui werner , sa fie fericit cu guvernu lui

  5. y Răspunde

    Acum sincer, am zis că nu scriu că nu mă interesează subiectul. Dar de o vreme citesc cu groază ce postează unii. Măi, totuși nu vă e un pic rușine ? Nu aveți ce face? Aștept ca răsplată să încasez și eu.?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.