PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Directorul Electrolux Satu Mare, dat afară de conducerea centrală a companiei

Directorul Fabricii Electrolux din municipiul Satu Mare a fost da afară de conducerea centrală a companiei Electrolux, informează GNV

Sursa precizată spune că Dietmar Bloemer a fost ”pensionat” de conducerea centrală a companiei Electrolux, decizia fiind anunțată ieri, la ora 16.00, după care, la o jumătate de oră de la anunț, Dietmar Bloemer a părăsit fabrica pentru totdeauna.

Deocamdată, nimeni nu a fost numit în locul lui Dietmar Bloemer. ”Decizia a fost luată atât de rapid încât nimeni nu s-a gândit să pună pe altcineva în locul său”, au declarat sursele GNV.

Cel mai probabil,  decizia a fost luată din cauza grevei din primăvara acestui an, care a durat aproximativ zece săptămâni. Săptămâni în care dialogul dintre conducere și greviști a fost precar, conducerea centrală fiind nemulțumită de modul în care Dietmar Bloemer a gestionat situația atunci.

În urma acelei greve, Electrolux a produs cu circa 80.000 de produse mai puțin, ceea ce a însemnat pierderi de aproape 10 milioane de euro, ceea ce și pentru Electrolux a însemnat mult.