PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO&VIDEO. Sătmăreanul ucis în Jakarta, antecendente penale. A fost arestat și în SUA

Sătmăreanul ucis în Jakarta avea antecendente penale. Tânărul a fost arestat și în Statele Unite ale Americii pentru furt din bancomate.

Vasile Solomeș din Negreşti Oaş a fost ucis în Indonezia chiar de către Poliţie. Conform informațiilor transmise de polițiștii care au anchetat acest caz, în octombrie și noiembrie 2019 au existat mai multe plângeri conform cărora – prin metoda skimming – au fost golite conturile a 17 persoane.

„Pornind de la un raport bancar, au fost înregistrate 17 reclamații ale unor clienți care s-au plâns că au fost victime ale unor fraude”, a declarat șeful Direcției Relații Publice a Poliției Jakarta, comisarul Argo Yuwono.
În urma cercetărilor desfășurate, s-a stabilit că infractorii erau doi români.

Presa indoneziană îi prezintă drept Solomes și Kristea. Cancan.ro a obținut informații conform cărora este vorba despre Vasile S., din Negrești-Oaș, Satu-Mare, și C. – alias CRR – din Craiova. Acesta din urmă este cel care a supraviețuit intervenției polițiștilor și, din punctul său de vedere – transmis printr-un apropiat -, aceștia nu au acționat conform legii, împușcându-l pe Vasile S., deși situația nu reclama o astfel de intervenție letală. El spune că sătmăreanul a fost împușcat în cap „ca un câine”.

Reprezentanții poliției, preluați de presa indoneziană, susține că Vasile S. s-a opus arestării, încercând să sustragă arma unui polițist. Conform altor surse mass-media indoneziene, Vasile S. a reușit să sustragă arma polițistului, ceea ce a dus, inevitabil, la o tensiune extremă și la riposta polițiștilor prezenți. Dar semnele de întrebare rămân. Sursele oficiale transmit că oamenii legii au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare, Vasile S. fiind împușcat.

A fost transportat la spitalul Fatmawati, numai că medicii nu au mai putut face nimic pentru salvarea lui.