Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

FOTO&VIDEO. Sătmăreanul ucis în Jakarta, antecendente penale. A fost arestat și în SUA

Sătmăreanul ucis în Jakarta avea antecendente penale. Tânărul a fost arestat și în Statele Unite ale Americii pentru furt din bancomate.

Vasile Solomeș din Negreşti Oaş a fost ucis în Indonezia chiar de către Poliţie. Conform informațiilor transmise de polițiștii care au anchetat acest caz, în octombrie și noiembrie 2019 au existat mai multe plângeri conform cărora – prin metoda skimming – au fost golite conturile a 17 persoane.

„Pornind de la un raport bancar, au fost înregistrate 17 reclamații ale unor clienți care s-au plâns că au fost victime ale unor fraude”, a declarat șeful Direcției Relații Publice a Poliției Jakarta, comisarul Argo Yuwono.
În urma cercetărilor desfășurate, s-a stabilit că infractorii erau doi români.

Presa indoneziană îi prezintă drept Solomes și Kristea. Cancan.ro a obținut informații conform cărora este vorba despre Vasile S., din Negrești-Oaș, Satu-Mare, și C. – alias CRR – din Craiova. Acesta din urmă este cel care a supraviețuit intervenției polițiștilor și, din punctul său de vedere – transmis printr-un apropiat -, aceștia nu au acționat conform legii, împușcându-l pe Vasile S., deși situația nu reclama o astfel de intervenție letală. El spune că sătmăreanul a fost împușcat în cap „ca un câine”.

Reprezentanții poliției, preluați de presa indoneziană, susține că Vasile S. s-a opus arestării, încercând să sustragă arma unui polițist. Conform altor surse mass-media indoneziene, Vasile S. a reușit să sustragă arma polițistului, ceea ce a dus, inevitabil, la o tensiune extremă și la riposta polițiștilor prezenți. Dar semnele de întrebare rămân. Sursele oficiale transmit că oamenii legii au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare, Vasile S. fiind împușcat.

A fost transportat la spitalul Fatmawati, numai că medicii nu au mai putut face nimic pentru salvarea lui.

2 comentarii

  1. apollo Răspunde

    Acolo politia nu se roaga de infractori…te-a somat scurt si daca nu te conformezi ajungi pe lumea cealalta…el saracu era invatat cu pseudopolitia de la noi cu vociferari si facut ,,pu..a mare…Aviz infractorilor romani care confunda politia de afara cu cea de aici…

  2. Vili Răspunde

    Statisticile privind infracționalitatea o sa fie clar mai bune in Jakarta dupa actiunea politiei decat in frumoasa si eterna Romania.
    Dupa un comportament de maidanez, care fura cate ceva unde apuca nu stiu de ce e revoltat “colegul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.