PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

PNȚCD Satu Mare îndeamnă electoratul să voteze cu Theodor Paleologu

PNȚCD Satu Mare îndeamnă electoratul să voteze cu Theodor Paleologu la alegerile prezidențiale din 10 noiembrie.

Vicepreședintele organizației județene PNȚCD, Ioan Moiș, le transmite membrilor și simpatizanților partidului să voteze cu candidatul Partidului Mişcarea Populară, Theodor Paleologu.

Ioan Moiș spune că partidul îl susține și îl va vota pe Theodor Paleologu deoarece este singurul candidat ce vorbește despre idei și despre valori creștin-democratice.

Cine este Theodor Paleologu, candidatul PMP la prezidențiale

Theodor Paleologu s-a născut în 1973 în București și a crescut în mijlocul grupului de intelectuali din jurul tatălui sau, cunoscutul scriitor, senator și ambasador Alexandru Paleologu.

Provine dintr-o familie cu tradiție în diplomație. Tatăl său a fost ambasador al României la Paris și senator PNL, iar fiul și-a exprimat, la rândul său, simpatiile liberale.

A fost elev al Ecole Normale Supérieure, a studiat filozofia la Universitatea Paris I Sorbonne şi este doctor în filozofie politică al Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales şi al Universităţii din München.

A fost ”fellow” la Harvard, Notre Dame şi Wissenschaftskolleg zu Berlin, a predat la Boston College, Deep Springs College, European College of Liberal Arts de la Berlin şi Universitatea din Copenhaga.

Theodor Paleologu a fost ambasador al României în Danemarca şi Islanda şi Ministru al Culturii. În prezent este președintele Fundației Paleologu.

În ianuarie 2013 a fondat Casa Paleologu, o școală privată în cadrul căreia ține și găzduiește cursuri în domeniile umaniste.