PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Posibile zboruri spre Franța, Germania și Italia de pe Aeroportul Satu Mare. Șansele, peste 50%

Directorul Aeroportului Internațional Satu Mare, Mihai Pătrașcu, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că există șanse reale pentru introducerea unor noi zboruri de la Satu Mare spre destinații din vestul Europei.

Conducerea Aeroportului Satu Mare se află în fiecare săptămână în contact cu diferite companii aeriene, iar începând de anul viitor Sătmarul ar putea avea noi zboruri, spune directorul Mihai Pătrașcu. Acesta a mai precizat că Franța este o destinație pe care Aeroportul o are în vedere, dar și Germania și Italia, țări în care trăiesc mulți români.

Pătrașcu a mai spus că speră în realizarea acestor zboruri pentru că nevoia de trafic există, însă șansele țin și de companiile aeriene. Cu toate acestea, managerul Aeroportului Satu Mare a declarat că șansele pentru ca aceste curse să se realizeze în viitorul apropiat trec de 50 la sută.

“În fiecare săptămână suntem în relaţii cu câteva companii aeriene şi eu sper ca anul care vine să ne aducă şi alte veşti bune. Aş putea să spun ţările înspre care noi ne dorim, în primul rând Franţa este o destinaţie pe care o dorim de la Satu Mare, apoi este Germania o destinaţie mult dorită dar şi Italia pentru că sunt mulţi români din zonă plecate în aceste trei zone. Nu depinde doar de noi, eu sper să se materializeze, este o creştere a traficului în ultimul timp, nevoia de trafic există, şansele nu ţin numai de noi ci şi de posibilitatea fizică a companiei aeriene să ofere aeronave potrivite. Eu aş trece de 50% şanse”, a spus Pătraşcu.