PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Concluzia Poliției în cazul accidentului mortal: vehicule neînmatriculate; motocicliști fără permis

Concluzia Poliției în cazul accidentului mortal. Polițitii Serviciului Rutier Satu Mare au fost sesizați la data de 23 decembrie, la ora 18:05, despre faptul că pe D.C. 9, în afara localității Românești, a avut loc un eveniment rutier între două motociclete tip cross. Din primele cercetări efectuate, se pare că acestea au intrat în coliziune frontală, fiind conduse de doi tineri de 25, respectiv, 32 de ani, ambii din localitatea Medieșu Aurit.

În urma accidentului tânărul, de 25 de ani, a decedat la fața locului, iar cel de al doilea conducător auto a fost transportat la U.P.U. Satu Mare în stare gravă, neputând fi testat cu aparatul etilotest, fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge în vederea determinării eventualei alcoolemii.

În urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit faptul că ambele motociclete nu erau înmatriculate sau înregistrate, iar cei doi conducători auto implicați nu posedau permis de conducere corespunzător categoriei din care fac parte vehiculele conduse.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat și cu permis de conducere necorespunzător categoriei.

Sursa: IPJ Satu Mare