PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO&VIDEO. Noul prefect al județului Satu Mare, Radu Bud, a fost instalat în funcție

Noul prefect al județului Satu Mare, Radu Bud, a fost instalat astăzi în funcție. Ceremonia a avut loc în sala de ședințe a Consiliului Local Satu Mare în prezența ministrului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, a subprefectului Altfatter Tamas, a președintelui Consiliului Județean, Pataki Csaba, a deputatului Romeo Nicoară, a mai multor membri PNL, primari din județ și a șefi de instituții deconcentrate.

Ceremonia a început cu intonarea imnului României,  după care a urmat citirea ordinului de eliberare din funcție a fostului prefect, Darius Filip, și de numire în funcție a noului prefect al județului Satu Mare, Radu Bud. În continuarea ceremoniei, noul reprezentant al Guvernului în teritoriu a depus jurământul.

 

“A treia oară ar putea să nu pară neapărat o oportunitate sau o provocare, vreau să vă spun că nominalizarea pentru această funcţie este extrem de onorantă. Să poţi să-ţi reprezinţi guvernul în judeţul tău şi pe cetăţenii judeţului la Guvern, nu e este un lucru care e la îndemâna oricui şi sunt extrem de onorat”, a spus Radu Bud.

Transmisiunea PortalSM live :

“Vreau să îl felicit pe dl. prefect pentru cea de-a treia investire în această înaltă demnitate de prefect. De fiecare dată a avut încercări, dacă poate din primele două a ieşit cum a ieşit din a treia ar trebui să fie foarte foarte atent pentru că are un an foarte greu în faţă. Anul 2020 e un an cu alegeri locale, alegeri generale, toţi ochii vor fi aţintiţi spre Instituia Prefectului şi modul în care gestionează transparent şi în beneficiul celor pe care îi servim, ai cetăţenilor”, a spus Lucian Bode.

Reamintim că Guvernul Ludovic Orban a adoptat vineri hotărârea privind aplicarea mobilității pentru Radu Bud din funcția publică de inspector guvernamental în funcția publică de prefect al județului Satu Mare. Prefectul Radu Bud a preluat ştafeta de la Darius Filip, cel căruia i-a predat postul în 2017.

Radu Bud este prefect al județului Satu Mare pentru a treia oară.

Știre în curs de actualizare…