PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Probleme pentru soții Bertici în Siberia. Blocați într-un hotel, după ce au rămas fără bani și acte

Probleme pentru soții Bertici în Siberia. Cei doi au rămas blocați într-un hotel, după ce au rămas fără bani și acte. Sătmărenii au fost ajutați atât de oficialitățile maghiare, câte și de cele române, dar în ajutor le-a sărit și Poliția. Întreaga poveste a fost relatată printr-un vlog postat pe canalul de youtube Hello Siberia Expedition.

,,Am avut un incident la motelul unde am dormit. Nu am avut internet în cameră, eu am rămas pe holul motelului trei ore pentru a încărca vlogul. Portmoneul și laptopul erau la mine. A mai rămas 3% să încarce vlogul, iar laptopul avea vreo 4% baterie și mă uitam să nu se descarce. Când vlogul a fost urcat m-am bucurat, am luat laptopul și am mers în cameră. Am uitat portmoneul pe canapea, era negru și nu l-am observat. Dimineața ne-am trezit pe la 8.00 să pornim repede, iar Kinga a zis să bem o cafea și atunci mi-am dat seama că am uitat portmoneul pe canapea”, a explicat Attila Bertici.

Cei doi sătmăreni au apelat la Consulul Onorific al Federatiei Ruse în România, Gabriel Lavrincic,  iar mai apoi au fost ajutați atât de Ambasada Ungariei cât și de Consultatul de la Ekaterinburg.

,,Consulul onorific i-a explicat șefei hotelului că trebuie chemată poliția pentru că noi suntem urmăriți de sute de mii de români. Au venit foarte mulți polițiști pentru un furt de portmoneu. În portmoneu nu am avut foarte mulți bani, în jur de 130 de euro, dar aveam cinci carduri bancare, permisele de conducere și buletinele. Am sunat la Ambasada României în Rusia. Prima dată nu au răspuns la telefon, apoi am sunat la Ambasada Ungariei, au ridicat telefonul și m-am prezentat. Mi-au spus că nu aparține de Ambasadă ci de Consulat, iar cel mai apropiat de noi era Consulatul de la Ekaterinburg, la 2 mii de kilometri. După cinci minute ne-a sunat un domn foarte politicos și a zis că după ce ajungem la poliție să o dăm pe doamna polițist la telefon și va vorbi cu ea”, mai explică Attila Bertici.

Soții Bertici au fost informați de autoritățile din Rusia că trebuie să aștepte la secția de Poliție un traducător. În cele din urmă, cei doi au completat un formular și au pornit către Kemerovo acolo unde, în așteptarea unor fonduri din România, au rămas blocați într-un hotel. Fără buletine și permise de conducere și cu cardurile bancare blocate.

Întreaga poveste, în videoul de mai jos: