Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

VIDEO. Probleme pentru soții Bertici în Siberia. Blocați într-un hotel, după ce au rămas fără bani și acte

Probleme pentru soții Bertici în Siberia. Cei doi au rămas blocați într-un hotel, după ce au rămas fără bani și acte. Sătmărenii au fost ajutați atât de oficialitățile maghiare, câte și de cele române, dar în ajutor le-a sărit și Poliția. Întreaga poveste a fost relatată printr-un vlog postat pe canalul de youtube Hello Siberia Expedition.

,,Am avut un incident la motelul unde am dormit. Nu am avut internet în cameră, eu am rămas pe holul motelului trei ore pentru a încărca vlogul. Portmoneul și laptopul erau la mine. A mai rămas 3% să încarce vlogul, iar laptopul avea vreo 4% baterie și mă uitam să nu se descarce. Când vlogul a fost urcat m-am bucurat, am luat laptopul și am mers în cameră. Am uitat portmoneul pe canapea, era negru și nu l-am observat. Dimineața ne-am trezit pe la 8.00 să pornim repede, iar Kinga a zis să bem o cafea și atunci mi-am dat seama că am uitat portmoneul pe canapea”, a explicat Attila Bertici.

Cei doi sătmăreni au apelat la Consulul Onorific al Federatiei Ruse în România, Gabriel Lavrincic,  iar mai apoi au fost ajutați atât de Ambasada Ungariei cât și de Consultatul de la Ekaterinburg.

,,Consulul onorific i-a explicat șefei hotelului că trebuie chemată poliția pentru că noi suntem urmăriți de sute de mii de români. Au venit foarte mulți polițiști pentru un furt de portmoneu. În portmoneu nu am avut foarte mulți bani, în jur de 130 de euro, dar aveam cinci carduri bancare, permisele de conducere și buletinele. Am sunat la Ambasada României în Rusia. Prima dată nu au răspuns la telefon, apoi am sunat la Ambasada Ungariei, au ridicat telefonul și m-am prezentat. Mi-au spus că nu aparține de Ambasadă ci de Consulat, iar cel mai apropiat de noi era Consulatul de la Ekaterinburg, la 2 mii de kilometri. După cinci minute ne-a sunat un domn foarte politicos și a zis că după ce ajungem la poliție să o dăm pe doamna polițist la telefon și va vorbi cu ea”, mai explică Attila Bertici.

Soții Bertici au fost informați de autoritățile din Rusia că trebuie să aștepte la secția de Poliție un traducător. În cele din urmă, cei doi au completat un formular și au pornit către Kemerovo acolo unde, în așteptarea unor fonduri din România, au rămas blocați într-un hotel. Fără buletine și permise de conducere și cu cardurile bancare blocate.

Întreaga poveste, în videoul de mai jos:

35 comentarii

  1. Gyurkahurka Răspunde

    Vigyázzatok nehogy gyalog jöjjetek haza, mint a nagyszüleitek…

  2. gyurika Răspunde

    diertek haza fele !!!. diorșan !!!

    • ... Răspunde

      Fără acte, fără bani, fără permis???? Cum??? Dar dăștepi sunt ce să spun. Regulă de bază la o astfel de călătorie. Nu ții acte, bani, chei într-un singur loc. Măcar în două.

    • y Răspunde

      Se spune “bîstro”.

  3. Gugu Styuk Răspunde

    Cred ca vor ramane acolo,iar nepotii lor,peste vreo 50 de ani,vor reface traseul…

  4. Anonim Răspunde

    Buna
    Noroc pentru temerari și drum bun.!
    Viata e cu bune și cu rele dar satisfacția de a trece prin ele este mare.
    Vinu berea și țuica este la multi în sânge în perioada asta.

    pt Gica contra indiferent de ce limba vorbit sunteți neamuri pro….. si meret in …

  5. Mae Răspunde

    O di băut prea multă votkă …cum poți sa faci gresala sa uiți de acte e ceva foarte foarte important !!!!

  6. Y si tanga Răspunde

    Cine Dracu le a trimis acolo…auzi tu urmariti de mii de romani pe vlog…care mii? Poate cate un.dilau ca ei.
    Bafta la prostia asta.

  7. Norick Răspunde

    1. Ideje lenne megtanulni románul.
    2. Ki a rák fasza küldött titeket oda?
    Căutați intenționat probleme !

    • Satmarean Răspunde

      pasarica necioplita, chiar devii enervant ca te tot bagi peste altul , freacati-o mai des ca sa te mai detensionezi, daca nu ai putere, cere de la barza….

  8. Norick adevarat Răspunde

    Iara furi. Sa ti fie rușine.

    • Norick Răspunde

      Ma bucur, ca te distrezi singur. Dar ce să-ti zic? Esti foarte ieftin, valoare egal cu zéró.. ? ? ?

  9. Ardelean Răspunde

    …urmariti de sute de mii de romani? Beszarok. Ce fumati pe acolo? Pare de calitate,

  10. No comment Răspunde

    Y tanga, norick a szopos, matroz, rip, post mortem…hai cu comment.

  11. Jeni neini Răspunde

    Mere vagytok?. Diertek haza !!!

    • ... Răspunde

      Saracu de tine! Da n-ai facebook? Baga acolo ceva de genul la cautare ca Hello Siberia Expedition si vezi ce da!

  12. Nicolae Răspunde

    Respect deosebit pentru ceea ce faceti. Va cer scuze pentru atitudinea concetatenilor care au comentat mai sus.

  13. Nicolae Răspunde

    Nici nu se pune problema de a pica pe spate, ma intriga totusi atitudine agresiva pe care o au unii fata de o actiune care ,ce ?, pe cine lezeaza ?.

    • ... Răspunde

      Uite, daca era sa zicem ceva cu scop umanitar sau ceva asemanator sau daca faceau o actiune de a atrage atentia publicului asupra a ceva mai intelegeam. E o risipa enorma de resursa pe care n-o inteleg pentru ca acele sponzorizari de la Dacia-Renault sunt de fapt indirect din banii nostri. De altfel treaba e cam rasuflata, au fost pana la Vladivostok anul trecut. Deci nu e rautate, pur si simplu nu o inteleg. Am inteles ca batranii au fost deportati acolo si in memoria lor. Deci anul trecut a fost cuplul tata-fiu, anul asta sot-sotie. La anul merg pana in Kamceatka si duc si pisica-catelul-purcelul-vecinul? Intreb pentru un prieten. Noi ca tara, regiune, oras, natie cu ce ne alegem din asta?

  14. Nicolae Răspunde

    Bine “…”, totusi comentariile sunt cam rautacioase, se puteau face reprosuri, nu fraze cu jigniri reprobabile cum s-au facut. Imi pare rau ca am intervenit.

  15. Driver Răspunde

    Din orice punct de vedere ,, … ,,
    are dreptate.
    O mare prostie si risipa.
    In rest bafta ptr aceasta prostie

  16. Olimpiu Răspunde

    eu de 30 de ani traiesc intre ei… i-mi pare rau ca trebuie sa o spun dar romanii nostri au facut cea mai mare greseala posibila

    • Stefan Răspunde

      În primul rand, achiziționează-ți ore de gramatica. Apoi părerile de rău și comentariul analfabet.

      • Peda Gogu Repetent Răspunde

        A fost celebrul moment în care gramatica este importantă și nu ceea ce spune omul. Măi Ștefane, nu mai suntem la școală! E și vacanță. Mai bagă niște relax apoi din ianuarie poți să dai din nou la tot pruncul omului câte note de 1 vrei! Eu personal insist să mă lași repetent! Dacă asta te face să te simți mai bine.?
        De altfel mie nu mi se pare cometariu analfabet ce spune Olimpiu. Sau ești rusofon și te simți lezat în suflețelul tău? Doare adevărul?

      • Peda Gogu Repetent Răspunde

        Acum încep să am emoții. Din greșeașă ori grabă dar am mâncat un “n” la cuvântul “comentariu”. Oare cât îmi scade Ștefan la notă din cauza asta??? Ajunge să mă lase repetent????

        • Stefan Răspunde

          Greșeasa ce înseamnă, `la tine personal’?

          • Peda Gogu Repetent

            Ce notă dai? Hai mă că scriu și vorbesc infinit mai bine românește decât *monștrii sacri* ai momentului Adi Minune, Florin Salamdebiscuiți sau alții de teapa lor!

  17. Peda Gogu Repetent Răspunde

    @Ștefan, o s-o întreb pe starleta momentului Bianca Rus, o s-o rog să ne traducă numai să dau de ea că e ocupată cu bătăița pe poponeț. Ai puțină răbdare.

  18. Maria Răspunde

    Daca povestea era in scop umanitar, ziceam bravo lor, dar asa ca sa te plimbi si sa ai si sponsori, nu ma intereseaza.Astia nu stiu ce sa mai faca de bine ce le merge…La anu luati-ma si pe mine..ca n -am fost in concediu de 10 ani..

  19. Adrian Răspunde

    Pentru ei este riscant sa meargă până în centrul Satu Mare. Sa-ti propui Siberia ….

  20. cetatean Răspunde

    Da de ce drak a scos portmoneul din geanta sau buzunar ? Portmoneul se tine intotdeauna la locul lui in BUZUNAR gustere !!! Esti prost stai acasa drakului !

  21. Kallai Erna (Bertics) Răspunde

    Hajrà Bertici csapat !!!!Büszkék vagyunk ràtok!!!! Mindketten fantasztikus emberek vagytok!!!!Mi a sarki boltig nem megyünk anélkül hogy ne történjen valami? és üzenem a sok okos komentelőknek hogy mi ùgy beszélünk romànul ahogy tudunk!!!de evel senkit sem bàntunk meg! Ès büszkèk vagyunk arra hogy az Anyanyelvünkön kìvül még meg tudjuk magunkat èrtetni mèg egy jò pàr nyelven.Ez nem szègyelni valò.Sőt!!! Boldog Ùj Èvet !!!!!bàrhol vagytok is??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.