PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Caz revoltător la UPU! O sătmăreancă a suferit un avort spontan. Medicii au trimis-o acasă

Caz revoltător la UPU! O sătmăreancă a suferit un avort spontan. Medicii au trimis-o acasă. Un nou caz revoltător la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) Satu Mare. O sătmăreancă a trecut prin momente cumplite, după ce cadrele medicale ce ar fi trebuit să o consulte au încercat mai degrabă să scape de ea. Femeia s-a prezentat la UPU cu dureri îngrozitoare, însă a fost trimisă la plimbare, ba mai mult, spune aceasta, i s-au adresat și cuvinte injurioase. Abia după ce a apelat la un alt medic, sătmăreanca a aflat că tocmai pierduse o sarcină.

După mai multe zile cu dureri cumplite, sătmăreanca s-a prezentat în această dimineață la Unitatea de Primire Urgențe Satu Mare. Aici, medicul ginecolog i-a spus că nu are absolut nimic, apoi un alt medic i-a prescris niște pastile și a trimis-o acasă. Cum durerile nu i-au trecut, sătmăreanca a revenit la Urgențe, însă nici de data aceasta nu a fost consultată. Femeia spune că medicul a acuzat-o de faptul că nu are încredere în experiența ginecologului și i-a adresat și cuvinte injurioase. Coșmarul s-a amplificat însă în momentul în care sătmăreanca a fost consultată de un alt medic, care i-a dat o veste cruntă.

Redăm, integral, mărturia sătmărencei:

,,De azi noapte de la ora 03:00 efectiv nu mai sunt buna de nimic. La ora 10:00 azi dimineața am plecat la UPU cu dureri îngrozitoare abdominale, sângerări și dureri insuportabile de rinichi. Totul a început sa se manifeste acum câteva zile, însă cu grețuri, stari de rău și amețeala. Am dat vina pe oboseala pana in noaptea ce a trecut când au început durerile abdominale și sângerările.

Dimineața la UPU, nu am stat mult la rând, ceea ce m-a uimit, însă când am ajuns in cabinetul de ginecologie doamna doctor mi-a spus sa imi dau hainele jos și sa mă așez pe pat. Zis și făcut. Doamna doctor era foarte grabita, era prinsă in povesti cu asistentele de acolo. Mi-a spus dezbrăca-te repede sa vedem ce probleme ai…totul a durat maxim 5 minute. Doamna doctor a zis ca nu am absolut nimic și ca e vorba despre menstruația care s-a dereglat și care a venit mai repede de termen. Ok…m-a trimis înapoi jos, medicul de la trieri m-a preluat rapid și m-a întrebat: “unde este rețeta de la doamna doctor?” Care rețeta??? Nu am primit nici o reteta, doamna doctor a zis ca nu am nimic, sa mă îmbrac și sa plec acasă. Mi-a spus doar sa iau no spa de 3/zi.

Pana și medicul a fost uimit de faptul ca nu primisem nici o rețeta și a hotărât sa imi administreze un calmant, tot no spa/injectabil. Ok…după toate astea am venit acasă mai distrusă decât cum am ajuns acolo. Mentionez ca acel no spa nu a acționat sub nici o forma. In cursul zilei de azi am stat acasă la cererea medicilor și m-am tratat cu no spa (făcându-mi nimic, neameliorand nici o durere)

Am decis sa plec înapoi la UPU din cauza durerilor insuportabile care nu treceau cu nici un fel de calmant pe care l-am luat. Am ajuns la UPU iar medicul care m-a examinat dimineața mi-a adresat următoarele cuvinte: “Doooamna, ce căutați aici??? Ați fost dimineața la ginecolog!” What?! Daaaa, am fost examinată de o doamna doctor care m-a pus sa mă dezbrac și cam atât. Nu tu o ecografie, nu tu o analiza… sa vedem de ce se întâmpla toate astea. Am stat 2 ore la UPU cu dureri îngrozitoare, nimeni nu m-a băgat in seama decât medicul care m-a făcut idioata și care m-a acuzat ca mă îndoiesc de doamna ginecolog care are 20 de ani experiența in domeniului ginecologiei. Bun, mie una, nu mi se pare logic sa administrezi no spa pentru o durere care nici măcar nu știi de unde provine! Nu ai cum sa administrezi medicamente pentru o durere care nu știi de unde proviiiineeeee!!!

Bun, partea cea mai tare e ca, defapt… nu era așa cum au spus ei! Cum ca nu as avea nimic! Am decis sa mergem la un alt medic, unde s-a constatat faptul ca acele sângerări provin din cauza avortului spontan care mi s-a întâmplat! Adică mai pe limba românească, am pierdut o sarcina iar incompetenții ăștia nu au fost capabili sa își dea seama! Atât am avut de spus aici. Lucrurile nu vor rămâne așa! Voi lua toate măsurile legale necesare pentru a fi trasi la răspundere cei implicați in asta! Am avut nevoie doar de niște analize, atata! Am cerut mult? Mulțumesc ca va bateți joc de noi!”