Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Caz revoltător la UPU! O sătmăreancă a suferit un avort spontan. Medicii au trimis-o acasă

Caz revoltător la UPU! O sătmăreancă a suferit un avort spontan. Medicii au trimis-o acasă. Un nou caz revoltător la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) Satu Mare. O sătmăreancă a trecut prin momente cumplite, după ce cadrele medicale ce ar fi trebuit să o consulte au încercat mai degrabă să scape de ea. Femeia s-a prezentat la UPU cu dureri îngrozitoare, însă a fost trimisă la plimbare, ba mai mult, spune aceasta, i s-au adresat și cuvinte injurioase. Abia după ce a apelat la un alt medic, sătmăreanca a aflat că tocmai pierduse o sarcină.

După mai multe zile cu dureri cumplite, sătmăreanca s-a prezentat în această dimineață la Unitatea de Primire Urgențe Satu Mare. Aici, medicul ginecolog i-a spus că nu are absolut nimic, apoi un alt medic i-a prescris niște pastile și a trimis-o acasă. Cum durerile nu i-au trecut, sătmăreanca a revenit la Urgențe, însă nici de data aceasta nu a fost consultată. Femeia spune că medicul a acuzat-o de faptul că nu are încredere în experiența ginecologului și i-a adresat și cuvinte injurioase. Coșmarul s-a amplificat însă în momentul în care sătmăreanca a fost consultată de un alt medic, care i-a dat o veste cruntă.

Redăm, integral, mărturia sătmărencei:

,,De azi noapte de la ora 03:00 efectiv nu mai sunt buna de nimic. La ora 10:00 azi dimineața am plecat la UPU cu dureri îngrozitoare abdominale, sângerări și dureri insuportabile de rinichi. Totul a început sa se manifeste acum câteva zile, însă cu grețuri, stari de rău și amețeala. Am dat vina pe oboseala pana in noaptea ce a trecut când au început durerile abdominale și sângerările.

Dimineața la UPU, nu am stat mult la rând, ceea ce m-a uimit, însă când am ajuns in cabinetul de ginecologie doamna doctor mi-a spus sa imi dau hainele jos și sa mă așez pe pat. Zis și făcut. Doamna doctor era foarte grabita, era prinsă in povesti cu asistentele de acolo. Mi-a spus dezbrăca-te repede sa vedem ce probleme ai…totul a durat maxim 5 minute. Doamna doctor a zis ca nu am absolut nimic și ca e vorba despre menstruația care s-a dereglat și care a venit mai repede de termen. Ok…m-a trimis înapoi jos, medicul de la trieri m-a preluat rapid și m-a întrebat: “unde este rețeta de la doamna doctor?” Care rețeta??? Nu am primit nici o reteta, doamna doctor a zis ca nu am nimic, sa mă îmbrac și sa plec acasă. Mi-a spus doar sa iau no spa de 3/zi.

Pana și medicul a fost uimit de faptul ca nu primisem nici o rețeta și a hotărât sa imi administreze un calmant, tot no spa/injectabil. Ok…după toate astea am venit acasă mai distrusă decât cum am ajuns acolo. Mentionez ca acel no spa nu a acționat sub nici o forma. In cursul zilei de azi am stat acasă la cererea medicilor și m-am tratat cu no spa (făcându-mi nimic, neameliorand nici o durere)

Am decis sa plec înapoi la UPU din cauza durerilor insuportabile care nu treceau cu nici un fel de calmant pe care l-am luat. Am ajuns la UPU iar medicul care m-a examinat dimineața mi-a adresat următoarele cuvinte: “Doooamna, ce căutați aici??? Ați fost dimineața la ginecolog!” What?! Daaaa, am fost examinată de o doamna doctor care m-a pus sa mă dezbrac și cam atât. Nu tu o ecografie, nu tu o analiza… sa vedem de ce se întâmpla toate astea. Am stat 2 ore la UPU cu dureri îngrozitoare, nimeni nu m-a băgat in seama decât medicul care m-a făcut idioata și care m-a acuzat ca mă îndoiesc de doamna ginecolog care are 20 de ani experiența in domeniului ginecologiei. Bun, mie una, nu mi se pare logic sa administrezi no spa pentru o durere care nici măcar nu știi de unde provine! Nu ai cum sa administrezi medicamente pentru o durere care nu știi de unde proviiiineeeee!!!

Bun, partea cea mai tare e ca, defapt… nu era așa cum au spus ei! Cum ca nu as avea nimic! Am decis sa mergem la un alt medic, unde s-a constatat faptul ca acele sângerări provin din cauza avortului spontan care mi s-a întâmplat! Adică mai pe limba românească, am pierdut o sarcina iar incompetenții ăștia nu au fost capabili sa își dea seama! Atât am avut de spus aici. Lucrurile nu vor rămâne așa! Voi lua toate măsurile legale necesare pentru a fi trasi la răspundere cei implicați in asta! Am avut nevoie doar de niște analize, atata! Am cerut mult? Mulțumesc ca va bateți joc de noi!”

 

18 comentarii

  1. ciobanu Răspunde

    iara luati stiri de pe presasm? ma mir ca nu s-au suparat pe voi.

  2. Satmarean Răspunde

    DACA este asa cum spune d- na atunci acea medic ginecolog nu are ce cauta la UPU sau pe sectie cel putin un an, asa ca sa aiba timp de o recapitulare in materie iar la sfarsit un examen. Daca e si ceva penal aste e alta treaba suplimentar.

  3. Cetatean Răspunde

    Dosar penal, a pus în pericol.viața unui om! Poate o condamnare ar fi o lecție pentru cadrele medicale, unii dintre ei fiind chiar criminali prin indiferență și lipsa de profesionalism! Doctotița, că doamnă clar nu e, de fapt nici doctor, trebuie să plătească drastic! Știm că nu va fi așa, la noi la spitale greșelile sunt acceptate, nimeni nu face nimic!

  4. Anonim Răspunde

    Si cați copii mor dupa naștere ca în eviu mediu cu medic cu experienta in 2020.

  5. Altu Răspunde

    Imediat va apărea că de obicei cineva care va încerca să ne convingă că doamna minte iar doctorii și-au făcut treaba ca la carte. Doctorii ăștia sunt o rușine pt meseria lor. Până când nu vor fi luate măsuri serioase împotriva lor tot așa va fi. Semizeii bugetari vor dormi la fel de bine cu capul pe salariile babane care le au și îi va durea in c.r de noi , contribuabili.

    • Deer Hunter Răspunde

      Așa e cu bolnavii din oraș. Se dau bolnavi și mai au și pretenții!? Mă gândesc că și duamna doctor așteaptă la ușa colegilor ore întregi la UPU chiar dacă are să zicem o criză de rinichi. Ce drq și medicul are dreptul la o șuetă-două pe oră! O fi medic după diplomă dar de jurământul lui Hippocrat sigur a uitat!

  6. Riki Răspunde

    Poate daca le mai urca salariile si le dau mai multe apartamente in chirie aproape gratis vor munci mai cu spor…

  7. Pacient Răspunde

    V-au crescut salariile, vă dau apartamente gratuite. E timpul sa încetați sa ne omorâți familiile cu incompetenta și nepăsarea voastră. Copii care habar nu au medicina sunt medici sau fosile șpăgare. Upu Satu Mare faimos la nivel național doar pentru incompetentă. În fiecare an ajung în presa națională. Niște animale.

  8. Spitalu de urgenta. Răspunde

    Sa va fie rusine,niste porci de doctori.Nu stiu numai sa ceară spaga, desi au salarii foarte mari.

  9. Cetățean Satmarean Răspunde

    Înainte de a denigra medicii satmareni, știți ca domnișoara respectiva a făcut sex neprotejat , a luat pastila de a doua zi și a mers sa verifice dacă e însărcinată sau nu! In mod cert nu a citit Instrucțiunile de administrare a pastilei, efectele acesteia sunt sangerare și dureri. Cu ghilimelele de rigoare , nu punem la îndoiala , inteligenta , nici a pacientei Si nici a celui care a transmis aceasta porcărie !

  10. cityzen Răspunde

    doctorii au ajuns galacticii sau extratereștii functionarilor publici după ce le-au mărit degeaba salariile, dar profesionalism zero!!!! macăr ar trebui să numai fie mai aroganți la cât de slab sunt pregătiți!!!!!!!!! aștia sunt oamenii lui Arafat!!!!!!!!!!!

  11. Pacient Răspunde

    Orice pilulă ar fi luat un om care ajunge la spital trebuie tratat ca un om! Nu ca un obiect! Și cu respect, nu cu tonul răstit și bătaie de joc. Satu Mare e renumit pentru asta! Sunt și medici buni sau asistente bune, am fost la cardiologie sau ORL și pot fi date ca exemplu. Dar în spitalele din Satu Mare sunt multe cadre medicale care nu merită să fie angajate nici la adăpostul de câini. Și la spital au niște salarii mari, plus plicurile!

  12. Je Răspunde

    La UPU NU este medic GINECOLOG!!!
    HANDICAPATA!!!

  13. Ionica Răspunde

    Traim in Evul mediu. Abia astept sa plec din tara asta bolnava . Romania ii o cauza pierduta

  14. Eu Răspunde

    Dar tu de CE. iti bati joc de time?Ai venit cu dureri si ai facut abort spontan.Asta inseamna neglijenta si tu vi sa dai vina pe Dr.!Mai nine vezi si mizeria din viata ta!Sa ti fie rusine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.