PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Noul sediu al Prefecturii, finalizat în acest an. Condiţii europene pentru sătmăreni

Noul sediu Prefecturii Satu Mare, unde se vor muta şi serviciile de paşapoarte şi înmatriculări, urmează să fie finalizat în acest an. Potrivit prefectului Radu Bud, lucrările la clădire sunt realizate în proporţie de 70%, estimările fiind că toate lucrărie se termină în acest an.

“Au mai rămas de făcut finisaje interioare, instalaţiile sunt realizate, mai trebuie montate obiectele sanitare, lifturile. Exteriorul clădirii este aproape finalizat. Vom încerca să realizăm recepţia undeva în vară sau în toamnă”, a spus prefectul.

Noul sediu al Prefecturii va avea trei etaje, relaţiile cu publicul fiind la parter.

“Clădirea este gândită pe un nivel european. La parter va fi relaţia cu publicul, o zonă open space cu pentru permise, paşapoarte, sala de examinări pentru permise, unde sătmărenii îşi vor putea rezolva problemele corect, rapid, în condiţii civilizate”, a spus Radu Bud.

La etajul I al clădirii va fi serviciul de înmatriculări şi cel juridic, la etajul II serviciul de paşapoartele iar la etajul III va fi conducerea instituţiei.

Clădirea mai are un amfiteatru de 220 de locuri, o sală de videoconferinţe de 80 de locuri, parcare la subsol.

Lucrările au început în anul 2017 pe str. Cuza Vodă, pe locul unei structuri lăsată în paragină. Finanţarea este asigurată de către Ministerul de Interne. Momentan nu se lucrează pe şantier, însă se estimează că lucrările vor fi reluate de la începutul lunii februarie.