PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Schela de la hotelul Dacia, o păcăleală! Adevăratul motiv pentru care a fost instalată

Schela de la hotelul Dacia se dovedeşte a fi, deocamdată, o păcăleală. Potrivit surselor PortalSM, autorizaţia de reabilitare încă nu a fost emisă şi nici nu va fi emisă prea curând deoarece încă nu se cunoaște firma care va efectua lucrarea. Este cunoscut faptul că noul proprietar al hotelului Dacia este Manevi Zrt, o societate deținută de statul ungar, astfel că pentru adjudecarea lucrărilor este nevoie de organizarea unei licitații care poate dura luni întregi.

Sursele PortalSM au declarat că noii proprietari au luat decizia de a monta schela după ce au aflat de hotărârea Consiliului Local Satu Mare care majorează cu 500%  clădirile neîntreţinute din oraş, prima pe listă fiind chiar clădirea Dacia. Astfel, prin montarea schelei, noii proprietari speră să scape de supraimpozitare.

Totuşi, noii proprietari dau asigurări că intenţionează să reabiliteze hotelul şi să-i redea strălucirea de altădată. În momentul de faţă, se lucrează la proiect, fiind vorba despre o lucrare foarte complexă. Lucrările ar putea începe în acest an, în funcţie de cât va dura finalizarea proiectului şi organizarea licitaţiei.

În orice caz, schela de pe faţadă este montată mult prea devreme şi lipseşte şi panoul cu organizarea de şantier. Practic, schela a fost instalată de o lună, dar nu s-a întâmplat nimic.