Ultima actualizare: azi, 19:13

Locale

Schela de la hotelul Dacia, o păcăleală! Adevăratul motiv pentru care a fost instalată

Schela de la hotelul Dacia se dovedeşte a fi, deocamdată, o păcăleală. Potrivit surselor PortalSM, autorizaţia de reabilitare încă nu a fost emisă şi nici nu va fi emisă prea curând deoarece încă nu se cunoaște firma care va efectua lucrarea. Este cunoscut faptul că noul proprietar al hotelului Dacia este Manevi Zrt, o societate deținută de statul ungar, astfel că pentru adjudecarea lucrărilor este nevoie de organizarea unei licitații care poate dura luni întregi.

Sursele PortalSM au declarat că noii proprietari au luat decizia de a monta schela după ce au aflat de hotărârea Consiliului Local Satu Mare care majorează cu 500%  clădirile neîntreţinute din oraş, prima pe listă fiind chiar clădirea Dacia. Astfel, prin montarea schelei, noii proprietari speră să scape de supraimpozitare.

Totuşi, noii proprietari dau asigurări că intenţionează să reabiliteze hotelul şi să-i redea strălucirea de altădată. În momentul de faţă, se lucrează la proiect, fiind vorba despre o lucrare foarte complexă. Lucrările ar putea începe în acest an, în funcţie de cât va dura finalizarea proiectului şi organizarea licitaţiei.

În orice caz, schela de pe faţadă este montată mult prea devreme şi lipseşte şi panoul cu organizarea de şantier. Practic, schela a fost instalată de o lună, dar nu s-a întâmplat nimic.

 

21 comentarii

  1. Szandokan Răspunde

    Cine na observat acest lucru e mai naiv decât un copil. Desigur principalul motiv al vânzării a fost sa iasă cineva din pușcărie și liber și mai milionar decât atunci când a intrat.
    Păcat de bieții pensionari care acum apelează la Rudeniile de peste granița să-și poată achita impozitul enorm cu care s-au trezit nu chiar peste noapte dar pe-aproape.
    Este o nemulțumire generală in rândul multor proprietari dar totuși putem dormi liniștiți când știm ca cei cu buzunarele grase găsesc metode ingenioase de a evita dările.
    Cei simpli vor urma probabil cu timpul să fie executați silit și sa plece din clădirile centrale.
    Într-adevăr cine nu-și permite asemenea costuri nu are ce căuta pe centru însă eu sunt convins ca există anumite variante pentru a evita înrobirea sărmanilor ce abia-și duc zilele din pensii de 800-1000 lei.
    Este o Rușine pe care trebuie S-o atribuim celor ce au creat aceasta situație și sper din suflet săi coste voturile la următoarele alegeri.
    Acesta este un semnal de alarma pt electorat care trebuie sa deschidă ochii înainte de a vota un sistem absolut fascist.
    Primăriei, prefecturii și celor de la monumente istorice va doresc sa va fie Rușine.

  2. Driver Răspunde

    Ai perfecta dreptate Szandokan.
    Tatal meu traieste din 1300 de lei pensie, impozit pe apartament 1180 de lei.
    Rusine sa le fie, gunoaiele dracului.

  3. Magyar nyugdijas Răspunde

    Kereskényi, Pataki, Alfater, Zazula Béla (szomszédok vagyunk Zazula úrral) és a többi naplopó, Önök ezt komolyan gondolták hogy lopnak és rabolnak az idõs nyugdijasoktól ? Az évi adó a lakásomra (megemelve 500%-al, ami nem az én hibám) több mint 1.5 havi nyugdijam, ez komoly?
    Szégyeljék magukat.
    Magát tanitottam is Kereskényi úr, de nem erre !!

    • ombre Răspunde

      Tisztelt uram! csak nem gondolja komolyan,hogy a felsorolt szemelyeket erdekli a lakossag gondja, ugyan ,ok meg azt is elfelejtettek hogy honnan indultak ,egy kis ido elteltevel a politikusok talan meg a szarmazasukat is letagadnak egy kis(jo nagy darab haszonert)ugyhogy koszonjuk Szatmar vezetosege az irantunk erzett nagy gondviselest de azert bele ne rokkanjanak!

    • Mr. Ember Răspunde

      Kedves uram, ha nincs rá lehetőséggé hogy biztosagos állapotban tartsa a lakásat, akkor inkabb ajda el!

  4. Q Răspunde

    Trebuie gasita calea de a da in judecata Consiliul Local Satu Mare , pentru hotararea pe care a luat-o , cred unica in Romania . Primariile din Oradea si Cluj au rezolvat refacerea centrului istoric din alte surse , nu jecmanind niste amarati de pensionari .

    • buyaka Răspunde

      Modelul e de la Oradea, amice.

    • Desteptu’ Răspunde

      Tãtucã Q, am stat 10 ani in Oradea, in plin-centru. Exact pe modelul satmarean au procedat si in resedinta judetului Bihor!

      • matroz Răspunde

        @Desteptu-poti dovedi ceea ce spui,ori vorbesti degeaba?Pe ce model satmarean au procedat cei din Oradea,cand ei au centrul pietonal,aranjat,functional etc?Tu ai logica sau ti-a ramas in Oradea?

        • Unu' Răspunde

          Cred că @Deșteptu a comis-o! Cred că, de fapt, el voia să zică că sătmarul a aplicat modelul orădean!
          În Oradea, Arad, Timișoara și Cluj, de câțiva ani (de când legea o permite) aplică o supra-impozitare de până la 500% pentru clădirile neîntreținute!
          Mai nou, inclusiv primăria capitalei a anunțat că va purcede la supra-impozitare!

  5. Unu' Răspunde

    Aici este problema mare, bătrânii, în loc să vândă locuințele din centrele orașelor și să se mute undeva mai la periferie, preferă să stea în buricul târgului! Nu-și permit financiar reabilitările, dar nici să renunțe la clădiri nu vor!
    Eu sunt total de acord cu această hotărâre! Vorba aia, te întinzi cât îți permite plapuma!

    • unguru bulan Răspunde

      cam asa ceva fac si cei care isi construiesc vile in mijlocul campului si apoi se pling ca primaria nu le asigura utilitati , ca sa le vinda apoi mai scump

      • Unu' Răspunde

        Exact!
        Și tot ei fac scandal că nu au asfalt, iar în oraș încă avem străzi de pământ, fără canalizare și alte utilități veci de peste 60 de ani!

    • Nha Răspunde

      Cumperi tu mhai unu’-le tate darapanaturile din centru pline de igrasie ? Nu poti lua pe ele bani sa iei un ap. cu 2 camere mai acatarii ! Tat vorbeste gura fara voi .

      • peda gogu Răspunde

        atunci sa le reabiliteze primaria ( pe banii nostrii ) ca sa le poata vinde proprietaru mai scump ??

      • Unu' Răspunde

        @Nha: Am vrut să cumpăr, dar nu mi-au ajuns banii!! Acum câțiva ani, am vrut să cumpăr o clădire (pe care de altfel o închiriam) din zona centrală, dar prețul cerut era enorm pentru acele vremuri!
        Între timp noi am renunțat și ne-am orientat către altă zonă, iar clădirea respectivă este și acum în paragină! Proprietarul a murit iar copii se bat între ei care să pună mâna pe avere …
        Dar măcar eu am încercat …!

  6. realist2 Răspunde

    De ce nu se ia modelul din Cluj sau Oradea. Nu exista competenta necesara sa se obtina fonduri europene si sa nu se impoziteze cetatenii ? Atunci incometenta din Primarie si Consiliu Local este imensa. Prefectura sau ceva autoritati centrale ar trebui sa se sesizeze si sa faca ancheta. Cu parere de rau dar sunt niste gunoaie toti. Putem scapa de ei prin vot. Asa ca mergeti la vot si votati rational.
    Nu impozitarea excesiva este solutia fiindca asa ii obligi pe cei cu venituri mici sa renunte la cladire si sa fie nevoiti sa le cedeze evazionistilor sau interlopilor, ceea ce este mai grav. Primaria ar trebui sa ofere atat ajutor financiar cat si consiliere actualilor proprietari sau rudelor acestora pentru a valorifica acel activ atat in scopul lor cat si al comunitatii.

  7. Q Răspunde

    Stimate @’ Unu , majoritatea locatarilor din centrul istoric isi repara locuintele , ca de altfel cei din cartiere . Eu ma refer , in special , la fatadele cladirilor cladirilor cu valoare istorica di centrul Satmarului , caci acolo unde , pana si proprietarul h. Dacia intampina dificultati financiare , nu stiu cum iti imaginezi ca se descurca o familie oarecare . La blocuri intretinerea se face cu mici firme de constructii , dar ma indoiesc ca ti-ar placea sa vezi niste baieti ” clapacind ” pe cladirile istorice din centru . Bani europeni nu mai sunt , pentru asta ?

    • Unu' Răspunde

      Păi tocmai asta spuneam, locatarii din centru NU AU puterea financiară de a-și repara clădirile din fonduri proprii! Soluția ar fi un credit sau apelarea la fonduri europene!

      Problema este că majoritatea sunt bătrâni și cam avizi de bani! Nu cunosc sau nu vor să conștientizeze problemele reale ale clădirilor! Solicită pe o parte de casă numai bună de demolat, cât te costă un duplex într-unul din cartierele nou construite! Dacă și-ar ajusta pretențiile la adevărata valoare a imobilelor, situația ar fi cu totul diferită! Clădirile respective ar putea fi cumpărate de către familii tinere, pentru care viața în centrul unui oraș este mai ușor de suportat!
      Vezi când se fac diverse manifestări în centru, toți babacii se plâng că este mult zgomot!! Dar unul n-ar vrea să se mute mai la periferie, unde e mai liniște!

  8. M B Răspunde

    mie mi se pare corect , cea ce face Primăria , sunt multe clădiri retrocedate și după ce că au fost despăgubiți când au fost naționalizate , au fost intreținute de de cei care au locuit în ele și nu pe bani puțini , ei bine , acești seniori si-au reprimit practic fără nici un drept acele imobile și acum așteaptă ca tot primăria să vină cu reparații . Nu domnilor , așa impozit și apoi amendă după care confiscarea lor , așa-i corect .

  9. Q Răspunde

    @ M B ( Măi Bula ? ) da de ce esti asa nervos , ” l’invidia e una bruta bestia” se zice !?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.