PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO/VIDEO. Mani Gyenes s-a întors acasă. Colegii i-au făcut o primire de zile mari

Emanuel Gyenes a fost primit cu aplauze la Satu Mare după succesul extraordinar obținut la cea de-a 42-a ediție a Raliului Dakar. Emanuel ‘Mani’ Gyenes, riderul Autonet Motorcycle Team, s-a întors de la cel mai solicitant rally-raid din lume, iar colegii săi de la Autonet Import i-au făcut o primire demnă de un mare campion.

Mani a reușit să se impună la categoria Malle Moto, cea dedicată riderilor fără asistență tehnică, iar în clasamentul general al competiției a încheiat pe poziția 29. Riderul sătmărean, care a concurat la această ediție a Raliului purtând pe motocicletă însemnele Legend, a reușit să își treacă în cont a treia reușită în Dakar. În 2011 și 2015, riderul român s-a impus în categoria Maraton, iar acum, în 2020, la cea dea zecea sa participare, a câștigat la Malle Moto, cea mai dură categorie din competiție.

,,A fost un Dakar foarte reușit pentru mine, așa cum mi l-am imaginat. Când am plecat de acasă, în decembrie, mi-am propus să fiu pe podium la clasa Malle Moto și în top 30 în clasamentul general. Mai mult de atât nici nu am putut să-mi închipui la Dakarul cu numărul zece pentru mine”, a declarat campionul sătmărean.