PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Ponta vrea o alianță pentru câștigarea Primăriei Satu Mare: „Am câștigat aici cu Coica”

Președintele Pro România, Victor Ponta, vrea o alinață pentru câștigarea Primăriei Satu Mare.  La întâlnirea pe care a avut-o astăzi cu membrii și simpatizanții partidului în sala mare de ședințe a Consiliului Județean Satu Mare, Ponta a afirmat că își dorește o alianță pentru câștigarea primăriei.
Victor Ponta a spus că în municipiul Satu Mare este cea mai deosebită situație din țară.
„Satu Mare este cea mai deosebită situație din țară. Dacă păstrăm alegeri într-un singur tur, știți foarte bine, o să aveți tot timpul un primar de la UDMR. Cred că ar trebui să avem în două tururi sau ar trebui să avem din nou mintea pe care am avut-o în 2012, atunci când ne-am unit mai multe partide și atunci am avut o persoană: pe domnul Coica la municipiul Satu Mare”, a spus Ponta.
Președintele Pro România a spus că rezultatul alegerilor va depinde foarte mult și de sistemul de vot.
“Cunosc foarte bine situaţia particulară în special a muncipiului Satu Mare şi ştiu foarte bine că am câştigat aici alegerile cu domnul Coica atunci când, practic, a fost o alianţă de partide, altfel, având în vedere compoziţia etnică, în primul tur câştigă candidatul UDMR. Dar depinde foarte mult şi de sistemul de vot. Dacă vor fi două tururi, această problemă nu mai există, dacă va rămâne un singur tur, atunci e clar că va fi tot timpul favorit candidatul UDMR. E o situaţie specială Satu Mare, mai sunt câteva oraşe în ţară cu acest gen de compoziţie etnică care influenţează votul politic. Dar, altfel, la nivel general avem candidaţii noştri”, a mai spus Victor Ponta.