PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Prefectura intervine după ce un grup de migranți a făcut scandal într-un tren, în județul Satu Mare

Prefectura intervine după ce un grup de migranți a făcut scandal într-un tren, în județul Satu Mare. Prefectul județului Satu Mare, Radu Bud, a convocat în această dimineață, luni, 13 ianuarie, o ședință operativă cu reprezentanții structurilor teritoriale ale M.A.I., pentru a se reasigura că au fost luate toate măsurile pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor și pentru fluidizarea traficului rutier și vamal.

Având în vedere fenomenul migrației la nivel național, Instituția Prefectului are în vedere susținerea măsurilor de combatere a migrației ilegale, astfel încât să nu se repete incidente neplăcute, precum cel din data de 11 ianuarie 2020, când mai mulți migranți au făcut scandal într-un tren, în județul Satu Mare.

Concret, un grup de trei migranți veniți dinspre Valea lui Mihai, județul Bihor, a produs un scandal în trenul Timișoara-Baia Mare, fiind coborâți din tren de polițiștii de ordine publică din Carei și polițiști de frontieră, care au intervenit ferm şi i-au condus la Centrul de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Șomcuta Mare, județul Maramureș.

Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare