Ziua Mondială a Cercetășiei, sărbătorită la Satu Mare. Sâmbătă, 22 februarie, Centrul Local NNV Satu Mare al Organizației Naționale Cercetașii României a organizat un amplu eveniment public de promovare a activităților specifice mișcării scout. Copii, tineri, părinți, cadre didactice, dar și mulți curioși au fost prezenți la evenimentul desfășurat la Shopping City Satu Mare.
La evenimentul de la Satu Mare a fost prezentată istoria de 113 a cercetașilor, dar și activitatea organizației naționale, reînființată în 1990. Despre misiunea cercetașilor, excursiile, taberele și activitățile diverse pe care cercetașii sătmăreni le desfășoară, le-a vorbit participanților liderul organizației din Satu Mare, Marius Cionca. Copiii au fost fascinați de faptele cercetașilor, dar mai ales de încurajarea pe care au primit-o, că oricare dintre ei poate deveni un cercetaș. Anna Alcazar, președinta ATTE Cutezătorii Munților a prezentat colaborările fructuoase dintre cele două organizații și modul cum acestea se pot completa. ,,Pui de om și pui de pom”, ,,Festivalul Bucurie în mișcare”, evenimente publice, concursuri și drumeții, sunt doar câteva dintre acțiunile comune care au adus un plus valoare în această comunitate. Surprizele și tombola nu au lipsit de la această aniversare, spre bucuria celor aproximativ 100 de participanți.
Data de 22 februarie este aleasă pentru a celebra fondatorul mișcării scout, lordul Baden Powel. Născut la 22 februarie 1857, acesta devine la vârsta de 50 ani, la retragerea dintr-o carieră militară de succes, cel care a inițiat mișcarea scout, o mișcare care și-a propus încă de la început să încurajeze în rândul tinerilor spiritul de aventură, lucrul în echipă și dorința de a deveni tot mai bun și mai bine pregătit pentru viață. Mișcarea scout s-a răspândit rapid în lume, din 1912 fiind prezentă și în România și are în continuare succes, tocmai prin faptul că se bazează pe metode nonformale de învățare, pe principii, reguli și o ierarhie clar determinată și cucerește copiii încă de mici prin joacă și apelul la imaginație.