PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Proiect revoluționar la Baia Mare. Străinii își vor lăsa mașinile la intrare și vor lua autobuzul

Proiect revoluționar la Baia Mare. Primăria municipiului Baia Mare a câștigat o finanțare europeană de 70 de milioane de euro, iar edilul-șef Cătălin Cherecheș a anunțat, pe pagina sa de Facebook, demararea unui proiect revoluționar de modernizare a infrastructurii rutiere, pietonale și a transportului în comun din oraș.

Primarul municipiului Baia Mare a declarat că prin acest proiect se urmărește modernizarea tuturor bulevardelor din oraș, dar și construirea unui bulevard nou, precum si extinderea unor artere importante de circulație. Pe lângă infrastructura rutieră, proiectul va pune accent și pe siguranța pietonilor prin mutarea zebrelor de pe bulevarde, în subteran. Mai mult decât atât, se vor amenaja și benzi dedicate transportului în comun.

,,Logica după care reconstruim aceste bulevarde este de a crea o bandă dedicată pentru transportul în comun, pentru a elimina trecerile de pietoni de pe bulevarde și a le introduce în subteran, într-o manieră modernă, cu benzi rulante, lifturi și galerii cu caracter comercial în subteran, respectiv completarea zonelor pietonale cu piste de biciclete și zone verzi”, spune primarul Cherecheș.

Totodată, municipalitatea din Baia Mare va construi atât parcări subterane cât și supraterane, precum și mai multe autogări la intrările principale în oraș.

,,Foarte important este că parcările aflate astăzi pe marginea carosabilului vor fi translatate în parcări sub și supraterane, unde să putem oferi nu doar locuri de parcare cu caracter public, ci și locuri de parcare pentru cetățenii care locuiesc în zonele respective. Se vor realiza patru autogări la intrările dinspre Cluj, Satu Mare, Baia Sprie și Târgu Lăpuș, iar atașat acestora vom construi pe sistemul “park and ride” parcări ce vor fi folosite de către cetățenii din afara municipiului care vor fi motivați să parcheze la marginea orașului și să folosească transportul public în comun pe raza municipiului Baia Mare”, a conchis Cătălin Cherecheș.

Valoarea acestor proiecte se ridică la aproximativ 70 de milioane de euro.