Ultima actualizare: azi, 21:31

Locale

Proiect revoluționar la Baia Mare. Străinii își vor lăsa mașinile la intrare și vor lua autobuzul

Proiect revoluționar la Baia Mare. Primăria municipiului Baia Mare a câștigat o finanțare europeană de 70 de milioane de euro, iar edilul-șef Cătălin Cherecheș a anunțat, pe pagina sa de Facebook, demararea unui proiect revoluționar de modernizare a infrastructurii rutiere, pietonale și a transportului în comun din oraș.

Primarul municipiului Baia Mare a declarat că prin acest proiect se urmărește modernizarea tuturor bulevardelor din oraș, dar și construirea unui bulevard nou, precum si extinderea unor artere importante de circulație. Pe lângă infrastructura rutieră, proiectul va pune accent și pe siguranța pietonilor prin mutarea zebrelor de pe bulevarde, în subteran. Mai mult decât atât, se vor amenaja și benzi dedicate transportului în comun.

,,Logica după care reconstruim aceste bulevarde este de a crea o bandă dedicată pentru transportul în comun, pentru a elimina trecerile de pietoni de pe bulevarde și a le introduce în subteran, într-o manieră modernă, cu benzi rulante, lifturi și galerii cu caracter comercial în subteran, respectiv completarea zonelor pietonale cu piste de biciclete și zone verzi”, spune primarul Cherecheș.

Totodată, municipalitatea din Baia Mare va construi atât parcări subterane cât și supraterane, precum și mai multe autogări la intrările principale în oraș.

,,Foarte important este că parcările aflate astăzi pe marginea carosabilului vor fi translatate în parcări sub și supraterane, unde să putem oferi nu doar locuri de parcare cu caracter public, ci și locuri de parcare pentru cetățenii care locuiesc în zonele respective. Se vor realiza patru autogări la intrările dinspre Cluj, Satu Mare, Baia Sprie și Târgu Lăpuș, iar atașat acestora vom construi pe sistemul “park and ride” parcări ce vor fi folosite de către cetățenii din afara municipiului care vor fi motivați să parcheze la marginea orașului și să folosească transportul public în comun pe raza municipiului Baia Mare”, a conchis Cătălin Cherecheș.

Valoarea acestor proiecte se ridică la aproximativ 70 de milioane de euro.

7 comentarii

  1. Sabin Răspunde

    Doamne ajuta

  2. Luci Răspunde

    Atâta rău… Șefu cache…. Aiurea

  3. poxipol Răspunde

    poate odata se va naste si in municipiul nostru un copil care sa devina un adevarat primar.Deocamdata nu este nascut.Am avut parte doar de unguri si romani de cea mai joasa speta.

  4. Big Brother Răspunde

    machete

  5. cityzen Răspunde

    sf-urile primăriei SM, la fel ca al treilea pod!!!!!!!!!!!!

  6. Șîeu vrem autostrazii Răspunde

    exista proiecte si discutii dar sa nu uitam ca daca nu se demareaza proiectele in primavara la alegerile locale nu o mai fie cu ce sa se laude …. iar cat despre orasul baia mare la ora 14:30 trafic blocat la ora 17 la fel locurile de parcare sunt cum sunt ….aproape 10% din nr automobilelor iar cat despre unele artere si strazii ne rupem masinile ….Dece nu luam Capitala Europeana ????? uite de ce ca suntem repetenti la multe lucruri . dar avem nevoie de al 3 lea shoping center ( credetima 2 sunt destule ca oricum nus de nici o culoare )asa ca decat sa aducem investitori aducem patroni de aprozare .

    • a*%&$#@ Răspunde

      Și gândește-te că BM în momentul de față e clar peste SM! Frumos oraș avem noi aici! Păcat că-i populat de noi.??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.