PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Noul „drive-in” din Satu Mare! Cum s-a reprofilat un bar mic de cartier

Noul „drive-in” din Satu Mare. Un mic bar din municipiul Satu Mare a găsit o metodă rapidă de a supravieţui pe vremea coronavirusului. Dacă restaurantele, barurile, cafenelele s-au închis, un mic cafe-bar de pe bulevardul Cloşca a găsit imediat soluţia.

Au pus la intrare o fâșie de lemn, cu o coală A4 pe care este inscripţionat: SERVIM LA GEAM/ SISTEM DRIVE IN. Practic, oamenii merg la geam, comandă şi pleacă mai departe. În același sistem „drive-in”, barul vinde inclusiv alcool. Clienții sunt serviți cu un pahar de alcool la geam, după care pleacă.

Reamintim că ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat marți, 17 martie, că s-a luat măsura închiderii restaurantelor şi barurilor. 

„Se suspenda activitatea de servire si consum a  produselor alimentare si bauturilor alcoolice si nealcoolice, activitati organizate de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice in spatiile din interiorul sau exteriorul locatiei. E permisa organizarea de catre aceste unitati economice de profil a activitatii de comercializare care nu presupun ramanerea clientilor in spatiile destinate acestei scop, de tip: drive-in, room-service sau livrare la client”, a spus Vela.

Măsura a fost luată în contextul stării de urgență instituită prin Decret prezidențiale pentru o perioadă de 30 de zile, pe întreg teritoriul României.