Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

FOTO. Noul „drive-in” din Satu Mare! Cum s-a reprofilat un bar mic de cartier

Noul „drive-in” din Satu Mare. Un mic bar din municipiul Satu Mare a găsit o metodă rapidă de a supravieţui pe vremea coronavirusului. Dacă restaurantele, barurile, cafenelele s-au închis, un mic cafe-bar de pe bulevardul Cloşca a găsit imediat soluţia.

Au pus la intrare o fâșie de lemn, cu o coală A4 pe care este inscripţionat: SERVIM LA GEAM/ SISTEM DRIVE IN. Practic, oamenii merg la geam, comandă şi pleacă mai departe. În același sistem „drive-in”, barul vinde inclusiv alcool. Clienții sunt serviți cu un pahar de alcool la geam, după care pleacă.

Reamintim că ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat marți, 17 martie, că s-a luat măsura închiderii restaurantelor şi barurilor. 

„Se suspenda activitatea de servire si consum a  produselor alimentare si bauturilor alcoolice si nealcoolice, activitati organizate de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice in spatiile din interiorul sau exteriorul locatiei. E permisa organizarea de catre aceste unitati economice de profil a activitatii de comercializare care nu presupun ramanerea clientilor in spatiile destinate acestei scop, de tip: drive-in, room-service sau livrare la client”, a spus Vela.

Măsura a fost luată în contextul stării de urgență instituită prin Decret prezidențiale pentru o perioadă de 30 de zile, pe întreg teritoriul României.

25 comentarii

  1. realist Răspunde

    Asta ne mai lipsea, drive in la crâșmă..

  2. Eu Răspunde

    Totus nu este tocmai corect. In Romania ca si in toate tarile Eu. / civilizate nu pot servi bauturi alcoolice pe strada / spatiu public. Poate vinde la geam ori ce altceva decat alcoolice.Hopa !

  3. Vlad Tepes Răspunde

    Este exemplul perfect cum un intreprinzator s-a adaptat in perioada de criza, respectind regulile si legea, dar continuind activitatea, sa-si poata intretine familia.
    Bravo

    • ... Răspunde

      Nu respecta nici regula, nici legea! Notiunea de a inchide inseamna ca nu deserveste deloc! Nici macar drive-in. Exact de betivani lesinati pe strada nu avem nevoie acum. Sunt pline spitalele cu destui bolnavi si asa si nici pe aia care au nevoie de tratamente nu-i trateaza pentru ca am auzit de la multi ca i-au trimis acasa, trebuie loc pentru cei cu coronavirus. Patronul crasmei e pe putin inconstient. Mai trist e ca are clienti. Macar de ar functiona partial selectia naturala!🙏

    • bla Răspunde

      a jonglat legea ,nu a respectat-o. ca si cum , toti cetatenii romani de la vama austria-ungaria s-ar face cetateni maghiari ca sa poata tranzita tara

  4. Bogdan Răspunde

    (….,,) Exista intre noi oameni care de 20-30ani beau portia. Dar atata timp cat o beau pe bani lor si se expun ei intre ei,cei responsabili stati acasa. Voi ce credeti la ce capacitate beau nemtii?

  5. aliosha Răspunde

    Si una mica pentru sofer !

  6. unu Răspunde

    tot aud sloganul # STATI ACASA # – cum daracu sa stau acasa daca trebuie sa merg la servici???? nu sunt nici profesor , nici parlamentar sunt un inginer constructor – si trebuie sa ne indeplinim contractele , deci nu stiu ce sa zic – cine sa stea acasa profesorii si copii , ca doar de asta umbla teleleu toti , rusine sa va fie .

    • realist Răspunde

      Nu cred ca se refera la faptul ca sa nu mergem la munca. E vb de stat acasa in timpul liber.

      • bla Răspunde

        pai daca ne ameninta cu puscarie , scurteaza programul alimentarilor, iau tot feluri de masuri drastice .Dar cand e vorba de banutii statului,nu se pune. Bagam virusu pe pauza si cand iesim de la servici dam Play la panica. Rusine statului. Oricum se intra in colaps.Grija lor e sa aiba bani de campanie. Ii doare in spitz de noi. Daca doamne fereste s-ar ajunge sa se extinda virusu la juma din populatia lumii. o sa mearga pe principiul pestei porcine si a gripei aviare. eliminam cei infectati pentru a salva restu. Vedeti ca si pesta porcina e printre noi si vaccin kanci! Gripa aviara la fel, nu are vaccin.Nu au reusit sa faca dar incearca de ani buni.Sunt sanse sa asteptam mult si bine dupa un vaccin. Sa vedem si ce aduce vara…. se va imbulzi lumea pe plaja la mare…la soare….. la bericica… Eu sincer , sper ca da, in sensu ca va reveni viata la normal. Sa vedem ce ne-a adus diaspora… probabil tre sa treaca vreo 2 saptamani ca sa vedem daca o reusit sa gestioneze papagalii astia de la conducere situatia, sau s-au baricadat in Vila Lac 2 ca au piscina, sauna si beci cu vin?

        • ... Răspunde

          Dacă se încălzește vremea virusul va dispărea. În schimb prostia umană este veșnică. Nu am așteptări prea mari de la autorități, asta indiferent de culoarea politică. Bine că 30 de ani tot am construit biserici în loc de spitale! Nici după Colectiv nu ne-am trezit la realitate! Acum ne-a rămas ca să ne rugăm. Sincer mi-e scârbă cum văd pe unii politicieni că se dau rotunzi. Apropo, Coica mare doctor și exprimar, fost director DSP ce face?

          • 112

            Cine ti-a zis ca odata cu caldura,virusul dispare? Virusul asta nu e raceala..odata ce nu cunoastem virusul ,nu stim cum se comporta. Si nu zic eu asta,zice OMS..nu este nici o evidenta ca virusul sa fie neutralizat de caldura. Putem spera sa ne ajute caldura,dar in nici un caz nu trebuie sa ne bazam pe asta.

          • bla

            si ebola e un virus, da-i place caldura. Nu stie lumea inca daca e virus de sezon

  7. Andrea Răspunde

    Trebuia sa fac poza dimineata cand jandarmii erau acolo la povesti!

  8. Altu Răspunde

    Sunt atâția alcolisti, dacă le întrerupi doza zilnică intră în sevraj. Decât să se umple spitalele cu ei mai bine dati-le să bea.

    • bla Răspunde

      adevarat! mai mult pishat lasa astia pe troutuare decat cainii. Cainii merg in iarba, langa tufe…. astia se pisha unde apuca. alaltaieri cand am trecut prin tot cartierul si pe langa vreo 7 baruri deschise ca sa gasesc o alimentara deschisa, imi apare la cativa metri in fatza un parau din fatza unei scari…cand ajung in zona cu pricina , aflu ca sursa paraului era dintre cracii lu unu care statea picat in fata scarii. pana am ajuns la alimentara m-o ocolit vreo 3-4 . sfidau gravitatia care cum. la 8:10 seara. Penibil. Despre ce masuri vorbim

  9. ... Răspunde

    112, mai documentează-te.

    • 112 Răspunde

      Sunt foarte documentat,crede-ma.In rest citeste ce mai zice OMS ,nu ce zice unu de la urgenta SM.

      • ... Răspunde

        Poate nu mă crezi dar sunt niște aspecte care au indus o stare de panică și de paranoia. Am impresia că s-a sărit calul. Și în astfel de situații de criză sanitară panica nu e sfetnic bun. Dacă ești din domeniu trebuie să știi și tu. Plus mă îngrijorează explozia de prețuri și lipsa unor lucruri elementare. Dar nu că n-ar fi, ci unii fac ca pe vremea lui Ceașcă plus furnizorii nu aduc anumite lucruri (spirt sanitar sau drojdie ce îmi vine în minte așa repede).

  10. Vasalica Răspunde

    Pai domnle? Ce ne miram? Ca doar “Codrut” se lauda stanga dreapta ca e sustinut de nașu Boitor de la Economic. Evaziunea cu alcool la Codrut e in floare cu stirea lui Boitoras! Dam dreptul si traim toti bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.