PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Șofer de microbuz, surprins butonând telefonul. Mesajul unui sătmărean: Te rog să citești!

Șoferii de microbuze din județul Satu Mare sunt acuzați că folosesc telefoanele mobile în timpul curselor. Stă drept dovadă mesajul unui sătmărean, care spune că observă în fiecare zi cum conducătorii auto, în special cei de pe microbuzele de transport persoane, fie vorbesc la telefon, fie se joacă în timp ce conduc. Mai mult decât atât, sătmăreanul a reușit să surprindă un șofer ce butona și vorbea la telefon în același timp.

Redăm, integral, mesajul sătmăreanului:

,,Te rog să citești! Mai nou am un obicei ciudat: in fiecare zi când merg de la munca până la stația de microbuze (un drum de 15-20 min pe jos) incerc să număr cam câți șoferi vorbesc la telefon sau doar stau și scriu mesaje/ se joaca in timp ce conduc. Nu îi număr pe cei care stau la semafor. Ultima data m-am oprit pe la 10-15. Daca într-un oraș atât de mic cum e Satu Mare pot număra atâția într-un interval relativ scurt, oare ce se întâmplă la nivel național? Mi se pare că degeaba au înăsprit legile și amenzile pentru treaba asta.

Acum puțin despre poză: E de fapt un screenshot dintr-un video pe care l-am făcut azi, în urma cu câteva minute. Șoferul, liniștit, căuta motociclete pe OLX și vorbea pe Snapchat fără niciun fel de reținere în timp ce vorbea și prin casca bluetooth cu cineva. Era atât de concentrat la treburile astea încât nici nu a observat că e filmat. Ce e trist e că toate se întâmplau cu o cameră de supraveghere instalată chiar deasupra capului său (deși bănuiesc că nu intra și el în cadru).

Nu vreau nici sa fac de râs pe nimeni, nici să fac reclama proastă companiei de transport. Aș vrea doar să fim mai conștienți in legătură cu obiceiul ăsta nenorocit care curmă vieți fără milă, și să ne lăsăm de el!”