Ultima actualizare: azi, 16:35

Locale

FOTO. Șofer de microbuz, surprins butonând telefonul. Mesajul unui sătmărean: Te rog să citești!

Șoferii de microbuze din județul Satu Mare sunt acuzați că folosesc telefoanele mobile în timpul curselor. Stă drept dovadă mesajul unui sătmărean, care spune că observă în fiecare zi cum conducătorii auto, în special cei de pe microbuzele de transport persoane, fie vorbesc la telefon, fie se joacă în timp ce conduc. Mai mult decât atât, sătmăreanul a reușit să surprindă un șofer ce butona și vorbea la telefon în același timp.

Redăm, integral, mesajul sătmăreanului:

,,Te rog să citești! Mai nou am un obicei ciudat: in fiecare zi când merg de la munca până la stația de microbuze (un drum de 15-20 min pe jos) incerc să număr cam câți șoferi vorbesc la telefon sau doar stau și scriu mesaje/ se joaca in timp ce conduc. Nu îi număr pe cei care stau la semafor. Ultima data m-am oprit pe la 10-15. Daca într-un oraș atât de mic cum e Satu Mare pot număra atâția într-un interval relativ scurt, oare ce se întâmplă la nivel național? Mi se pare că degeaba au înăsprit legile și amenzile pentru treaba asta.

Acum puțin despre poză: E de fapt un screenshot dintr-un video pe care l-am făcut azi, în urma cu câteva minute. Șoferul, liniștit, căuta motociclete pe OLX și vorbea pe Snapchat fără niciun fel de reținere în timp ce vorbea și prin casca bluetooth cu cineva. Era atât de concentrat la treburile astea încât nici nu a observat că e filmat. Ce e trist e că toate se întâmplau cu o cameră de supraveghere instalată chiar deasupra capului său (deși bănuiesc că nu intra și el în cadru).

Nu vreau nici sa fac de râs pe nimeni, nici să fac reclama proastă companiei de transport. Aș vrea doar să fim mai conștienți in legătură cu obiceiul ăsta nenorocit care curmă vieți fără milă, și să ne lăsăm de el!”

4 comentarii

  1. Eu Răspunde

    Da pe ceilalți tembeli care stau cu ochii în telefon când trec strada i-ai numărat,mai nou de când cu legea care a intrat în vigoare cum că nu ai voie cu telefonul nici măcar în mână sunt mai multi care vb in timpul condusului și nu doar șoferi de microbuz ci și de mașini mici…. așa că nu acuza șoferii de microbuze……nu cred că tu stimate reclamant ești cel mai sfânt….

    • Monica Răspunde

      Daca ai citii cu atentie articolul,omul nu s-a referit doar la soferii de microbuze ci anume in general la toti soferii…si da are perfecta dreptate daca esti sofer sa fi atent la drum nu la telefon.

    • Anonim Răspunde

      Într-adevăr în postare mă refeream la toți șoferii, nu doar la cei de bus.

      Legat de pietoni: atât timp cât nu pui viața nimănui in pericol, din partea mea poți circula si cu ochii închiși

  2. Dinu Răspunde

    Prietene sesizant, ai perfectă dreptate, se vorbește și butoneaza în draci, evident la volan în mers. Te susțin și felicit ptr ceea ce constați cu grijă și stupoare și ceea ce ar trebui să fie un mare semn de alarmă! E unii care i mănâncă n cur și te blamează ptr asta, nu i baga n seamă, mergi pe drumul tău drept și plin de bun simt și corecta atitudine civică!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.