PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Pacientul confirmat cu Coronavirus la Satu Mare a ajuns la un spital din Cluj

Pacientul confirmat cu Coronavirus la Satu Mare a ajuns la un spital Cluj, a declarat pentru PortalSM prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean. El a spus că pacientul este în continuare asimptomatic, dar se află sub supravegherea medicilor specialiști. 

Cazul a fost confirmat, miercuri seara, la un tânăr în vârstă de 20 de ani din Iași, aflat în județul Satu Mare în carantină. El s-a întors recent din Brescia, după care a fost oprit și carantinat în Satu Mare până la sosirea rezultatelor pentru Coronavirus. Cu toate că tânărul era asimptomatic, rezultatul a ieșit pozitiv. Astfel, ieșeanul a fost transportat azi noapte cu izoleta în județul Cluj, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

“A venit din Italia pe 10.03.2020 și a întrat în carantină la Satu Mare. Este asimptomatic. În această aseară va fi transportat cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. A venit cu mașina în care mai era o persoană, care la test a ieșit negativ, testul va fi reluat”, a precizat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare, Macrina Mihai.