Cămărzana Călin SRL, o mică afacere de familie din judeţul Satu Mare, dezvoltată de familia Călin în urmă cu 14 ani, produce 2.000 de litri de horincă anual în propria distilărie din localitatea Cămărzana, iar cererile încep să apară din mai multe colțuri ale lumii, scrie ZF.
Cum afacerea merge ca pe roate, familia îşi propune ca din toamna anului 2020 să vândă producţia în toată ţara sub brandul Horincă de Cămărzana.
„Povestea a fost iniţiată de tatăl meu, iar eu am preluat businessul de curând şi vreau să duc mai departe povestea. (…) Avem o mică distilărie unde producem anual 2.000 de litri de horincă şi sper ca din toamnă să reîncepem vânzările“, spune Simion Călin, administratorul Cămărzana Călin SRL, potrivit sursei citate.
Businessul Cămărzana Călin SRL a fost pus pe picioare în 2006, de tatăl lui Simion Călin, care a decedat recent, iar acum urmașii acestuia duc afacerea mai departe.
Familia Călin are mai multe livezi în care cultivă pruni, iar horinca este făcută din recolta proprie.
”Am vândut horincă în toată ţara şi vrem să revenim curând pe piaţă. Acum producem şi mergem la târguri. Am primit cereri pentru produsul nostru din Bruxelles, Berlin sau Taiwan, iar în viitor luam în calcul să vindem şi în afara ţării. Am avut contracte şi în retail, iar acum retailerii ne încurajează să revenim”, a mai spus Simion Călin, potrivit ZF.