PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Coronavirus Satu Mare. Nervi întinși la maxim la Taberele Școlare: ,,Asta nu e carantină!”

Nervi întinși la maxim în carantina de la Taberele Școlare din municipiul Satu Mare. Oamenii se plâng de faptul că organizarea este la pământ, iar foarte mulți cetățeni sunt nevoiți să doarmă în mașini. ,,Asta nu e carantină, nu suntem izolați”, spune un clujean care a prezentat situația prin intermediul unor live-uri pe Facebook.

Bărbatul, originar din Cluj-Napoca, a revenit la începutul acestei săptămâni din Italia, acolo unde a lucrat ca șef bucătar, însă a fost nevoit să se întoarcă în România pentru că i s-a încheiat contractul. Odată ajuns în țară, omul a rămas în carantina de la Satu Mare. Clujeanul a declarat, pentru PortalSM, că a intrat în carantina de la Taberele Școlare în data de 10 martie, a fost testat pentru coronavirus însă nu i-au venit încă rezultatele. Între timp, spune acesta, au sosit alții în carantină, iar oamenii nu sunt izolați unul de celălalt, iar virusul se poate răspândi ușor.

Mai mult decât atât, spune bărbatul, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Satu Mare ce se află la centrul de carantină sunt depășiți de situație, iar oamenii de acolo nu primesc niciun fel de informații. Clujeanul a mai spus că cei carantinați nu dispun de apă potabilă, ba mai mult, susține acesta, oamenii nu reușesc să își asigure igiena. Omul a spus că prietenii lui din Cluj au venit până la centrul de carantină din Satu Mare pentru a-i aduce diferite lucruri, printre care săpun și apă potabilă. În cele din urmă, oamenii au primit astăzi donații de la Crucea Roșie, constând în dezinfectante și hârtie igienică.

Situația este una extrem de tensionată, unele persoane amenințând că vor pleca din carantină dacă nu se îmbunătățesc condițiile.