Ultima actualizare: azi, 13:46

Locale

VIDEO. Coronavirus Satu Mare. Nervi întinși la maxim la Taberele Școlare: ,,Asta nu e carantină!”

Nervi întinși la maxim în carantina de la Taberele Școlare din municipiul Satu Mare. Oamenii se plâng de faptul că organizarea este la pământ, iar foarte mulți cetățeni sunt nevoiți să doarmă în mașini. ,,Asta nu e carantină, nu suntem izolați”, spune un clujean care a prezentat situația prin intermediul unor live-uri pe Facebook.

Bărbatul, originar din Cluj-Napoca, a revenit la începutul acestei săptămâni din Italia, acolo unde a lucrat ca șef bucătar, însă a fost nevoit să se întoarcă în România pentru că i s-a încheiat contractul. Odată ajuns în țară, omul a rămas în carantina de la Satu Mare. Clujeanul a declarat, pentru PortalSM, că a intrat în carantina de la Taberele Școlare în data de 10 martie, a fost testat pentru coronavirus însă nu i-au venit încă rezultatele. Între timp, spune acesta, au sosit alții în carantină, iar oamenii nu sunt izolați unul de celălalt, iar virusul se poate răspândi ușor.

Mai mult decât atât, spune bărbatul, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Satu Mare ce se află la centrul de carantină sunt depășiți de situație, iar oamenii de acolo nu primesc niciun fel de informații. Clujeanul a mai spus că cei carantinați nu dispun de apă potabilă, ba mai mult, susține acesta, oamenii nu reușesc să își asigure igiena. Omul a spus că prietenii lui din Cluj au venit până la centrul de carantină din Satu Mare pentru a-i aduce diferite lucruri, printre care săpun și apă potabilă. În cele din urmă, oamenii au primit astăzi donații de la Crucea Roșie, constând în dezinfectante și hârtie igienică.

Situația este una extrem de tensionată, unele persoane amenințând că vor pleca din carantină dacă nu se îmbunătățesc condițiile.

 

 

29 comentarii

  1. Satmarean Răspunde

    DSP dați-le ceva de lucru, că aieștye să plictisesc acolo, puneți -i să lucre ceva, că-s obișnuiți cu lucru nu cu statu dejaba !!!. Puneți-i să strângă frunzăle din curte, dați-le să aibă ocupație, altfel gândesc la prostii numa !!!

  2. Una Răspunde

    Ocupați-vă oleacă de ei, nu-i lăsați acolo așa de ijbeliște !!!.

  3. Jan Răspunde

    Băgați-i înauntru !!!. Ce caută ei afară ???

  4. Calin Răspunde

    Scumpii nu vor cumva la 5 stele laCity Hotel sau la Dana?

    • Altu Răspunde

      E ușor să fii ironic, dacă ai fi în locul lor ai gândi altfel. Care a mers la muncă ca și sezonier,nu are loc de cazare acolo, după ce termină munca se întoarce. Ce să facă, să rămână acolo pe stradă. Sunt de condamnat cei care au rezidență acolo și se întorc. Dacă erai în vacanță acolo și te prindea isteria ,ce făceai, rămâneai ?

      • ... Răspunde

        Trebuie să fie inconștient când știi că vii din zonă de carantină și te apuci să te plimbi haihui prin lume că așa ți se scoală. Dar acum ungurii ne-au rezolvat problema. Au închis tranzitul pentru românași complet. Noroc cu ei că autoritățile noastre încă dau cu stânga-n dreptu și autogol la c@aie.

  5. Stefan Lucian Răspunde

    Ai stat,lucrat în Italia ? Înseamnă că ai respectat legile acolo!…nu? Ai venit în Românica…deși nu prea ai vrut?…no amu’i bai ! TREBUIE SĂ RESPECŢI LEGEA ! Au decis să stai în carantină….suportă !

  6. ? Răspunde

    Si daca fac o crima,la puscarie am dreptul la apa potabila si igiena.Tot vorbiti aiurea de oamenii astia,dar daca statul ma sechestreaza,in cazul asta cu un motiv valabil…macar nu-mi lua demnitatea.
    Gandaci,geamuri lipite cu scoci,fara apa potabila si nici apa pt igiena…eu personal nu cred ca oamenii astia merita situatia asta. Si lasa-ti comentarii “trebuia sa stea de unde vin si din astea” ..E dreptul lor sa se intoarca acasa,in alte tari guvernul isi chiama cetatenii acasa.

    • ......... Răspunde

      90% din ei lucrau fără forme. Cum s-a văzut patronul italian cu baiul pe capul lui, nu poate lucra deci nu-i poate plăti i-a trimis acasă pe tzingharo rumena. Nu sunt de acord, doar redau cum gândesc. Dacă ai contract ferm într-un domeniu nu poți să pleci așa brusc. Sunt și obligații prin contractele de muncă. Neavând indivizii ăștia rezidență, mijloc de subzistență și domiciliu, normal că vin acasă. Atât despre măreața diasporă. Acest exod prefațează faza când brusc toți ăștia se vor trezi că vor să iasă la pensie. Nu ne văd bine.

  7. x-ulescu Răspunde

    sa recapitulam pentru cei care inca cred ca Dragnea conduce Romania . prefect = pnl , pres. cons judetean = udmr , primar = udmr , prim ministru ( acum sunt 2 de un leu ) = pnl ,ministru de interne (zis GPS ) = pnl , ministru sanatatii = pnl , toti pupa in cur acelasi tartor Werner , votat 3 zile de diaspora , e clar , puneti de un miting ? asigurari de sanatate platite in romania , aveti ?

  8. ... Răspunde

    Și în ultima perioadă nu tu gripa aviară, nu tu pesta porcină africană. Măi-măi, ce interesant! Oare cum se poate asta?

    • ... Răspunde

      tocmai mi-au sosit analizele , am facut si la ceier ,da nu mio gasit nimic

      • ... Răspunde

        Ție sigur nu. Nici limba maternă nu ți-o găsești. Încearcă pe cea paternă.

        • ... Răspunde

          sunt pnl-ist deci expert ..in dat limbi

          • ...

            Eu sigur nu-s. Dar tu te-ai băgat la discuții unde nu-ți fierbe oala. Păstrează-ți aforismele tale nemuritoare pentru tine și recită-le în fața oglinzii. Faci un bine celorlalți.
            PS. Peneliștii sunt niște retardați. După ziua de azi au un certificat mare de bou politic. Cum să te comporți așa în plină criză de sănătate? Nu știu cum mai este guvernată țara asta.

    • Altu Răspunde

      Aici e război economice. Uitati-va unde au izbucnit focarele în Europa, nordul Italiei,la amărâții din sud nimic, în Germania zona Bavariei cea mai dezvoltată, în est slab, în China mare putere economică. Țările care nu contează nu au coronavirus. Iran țară în conflict cu SUA. Scade prețul petrolului, benzina sub 5 Ron,semn de criză. La țările Africane nici o problema, ăia au Ebola, malarie nu se joacă cu coronavirus. Dar toate sunt coincidenta precum gripa porcina Ah1n1 care a coincis cu criza din 2009. Altă coincidenta.

      • Gicu Răspunde

        Ststul paralel , conspiraționistule

        • ... Răspunde

          Și despre pactul secret Ribbentropp-Molotov ni s-a băgat în cap 50 de ani că e pură fabulație. Apoi a venit Boris Ielțîn și unii s-au trezit. Cine știe de ce sunt capabili unii? După Trump nu-i nici încălzire globală.

  9. x-ulescu Răspunde

    chemati-l pa ala cu trei cravate , rares bogdan parca , sa vada cum va tin in carantina oamenii pnl-ului

    • Coca Inna Răspunde

      Gunoiul sta acum ascuns ca un sobolan,insa cat de guraliv a fost in campania electorala,mai ales in diaspora !!

  10. Gogu Styuk Răspunde

    Clar , autoritatile sunt depasite de situatie !!Acei oameni ar trebui sa fie izolati,sa nu fie impreuna ,pentru ca sigur printre ei pot fi si persoane infectate.In felul acesta ii condamna la infestare sigura si pe cei sanatosi !!Daca la guvernare se afla psd-ul, din ”ciuma rosie” si ”muie psd”nu-i scotea nimeni !!Acum toata lumea tace ,probabil multumiti de situatie !! Asadar diasporenii pot multumi acum pnl-ului pentru toata tratatia,si celui pentru care au facut scandal ca sa-l poata vota cat mai multi,galbejitul Ghiolb’annis !!Tot ce spun autoritatile despre preventie si interventie nu e decat o improvizatie tipic romaneasca.De rasul curcilor !!

  11. Satmarean Răspunde

    Dar ce credeți că în Italia stăteau în condiții mai bune ???. Vedeți-vă de treabă. !!!

  12. Cineva Răspunde

    De ce au venit acasă? Chiar acuma li s-au terminat contractele. Trebuia sa stea acolo unde au plecat pentru un trai mai bun și sa ne lase pe noi aici cu sărăcia noastră nu sa vină și sa ne aducă boala, sa vina sa ii trateze statul roman ca doar ei au plătit asigurări de sanatate,poate sa ii cazeze și la hotel. Nu trebuia lăsați sa între în tara pt.ca ei nu se gândesc la noi ci doar la ei.

  13. Muresan Răspunde

    Ce contracte???. N-au nici un act legal, nici asigurari si acum fug de acolo ca-i verifica si se tem !!!

  14. cetatean Răspunde

    Cand au trimis bani in tara era bine nu era problema ca munceau la negru sau zilieri ! Oare primarul si prefectul au facut o vizita in teren sa verifice ce sa pregatit pentru cei care au muncit din greu in tari straine departe de familii si prieteni ? Rusine !!!

  15. cityzen Răspunde

    doamna Macrina da-ți demisia dacă vrei să scapi onorabil!!!!!!!!!!!!

  16. Bogdan Răspunde

    Sunt de acord cu toți cei revoltați de venirea lor acasă, sa nu uitam însă că acest coronavirus a izbucnit din cauza lipsei de igiena iar în aceste momente este primordial sa ai unde sa te speli, indiferent cine ar fii persoanele implicate și de unde vin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.