PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Coronavirus Satu Mare. Au refuzat carantina din cauza condițiilor: ,,Îngrozitor de murdar’’

O familie de sătmăreni ce s-a întors în aceste zile din străinătate a refuzat carantina din cauza condițiilor. Oamenii urmau să fie cazați într-un hotel din municipiul Satu Mare, transformat în centru de carantină, însă s-au arătat îngroziți de ce au găsit acolo.

Aceștia au relatat, pentru Portal SM, ce s-a întâmplat odată ce au revenit în țară:

,,Marți, 31 martie, în jurul orei 18.00, am ajuns din Paris pe la Vama Nădlac 2. Având în vedere că am ajuns dintr-o zonă roșie, bineînțeles că trebuia să facem carantină obligatorie. Jandarmeria a sunat la DSP care a decis să ne bage într-un hotel în Satu Mare. Am refuzat clar locația, având în vedere că avem și doi copii mici deoarece acest hotel a fost îngrozitor de murdar.

Pereții erau mucegăiți peste tot, pânzele de păianjen atârnau, clanțele de la ușă erau lipicioase, iar baia era îngrozitor de murdară. Pe jos erau firimituri și s-a văzut clar că acea cameră nu a fost aspirată de ceva vreme. Am vorbit cu câțiva oameni care au fost cazați acolo și mi-au spus că în trei seri nu au avut nici apă, nici curent.

După ce patroana hotelului a venit sa mă întrebe dacă o să rămânem la ei, i-am răspuns că ar fi bine să închidă hotelul de tot, sau măcar să investească în el, pentru că ceea ce am văzut e bătaie de joc. Patroana mi-a răspuns în felul următor: ,,Auzi, doamnă, dacă nu îți convine ieși afară și caută-ți în altă parte.’’

Eu una am rămas șocată de acel hotel. Motivul pentru care am refuzat să petrec carantina acolo e clar. Le-am spus jandarmilor că eu împreuna cu familia mea am făcut trei săptămâni de izolare în Franța înainte să venim în țară, după care pe drum am oprit doar în parcările care erau goale. Am mers la toaletă cum am putut, să nu atingem nimic. Noi nu am avut atâta grijă ca mai apoi să ajungem aici și să intrăm într-o asemenea carantină de unde cu siguranță ne puteam îmbolnăvi’’.