Ultima actualizare: azi, 21:27

Locale

FOTO. Coronavirus Satu Mare. Au refuzat carantina din cauza condițiilor: ,,Îngrozitor de murdar’’

O familie de sătmăreni ce s-a întors în aceste zile din străinătate a refuzat carantina din cauza condițiilor. Oamenii urmau să fie cazați într-un hotel din municipiul Satu Mare, transformat în centru de carantină, însă s-au arătat îngroziți de ce au găsit acolo.

Aceștia au relatat, pentru Portal SM, ce s-a întâmplat odată ce au revenit în țară:

,,Marți, 31 martie, în jurul orei 18.00, am ajuns din Paris pe la Vama Nădlac 2. Având în vedere că am ajuns dintr-o zonă roșie, bineînțeles că trebuia să facem carantină obligatorie. Jandarmeria a sunat la DSP care a decis să ne bage într-un hotel în Satu Mare. Am refuzat clar locația, având în vedere că avem și doi copii mici deoarece acest hotel a fost îngrozitor de murdar.

Pereții erau mucegăiți peste tot, pânzele de păianjen atârnau, clanțele de la ușă erau lipicioase, iar baia era îngrozitor de murdară. Pe jos erau firimituri și s-a văzut clar că acea cameră nu a fost aspirată de ceva vreme. Am vorbit cu câțiva oameni care au fost cazați acolo și mi-au spus că în trei seri nu au avut nici apă, nici curent.

După ce patroana hotelului a venit sa mă întrebe dacă o să rămânem la ei, i-am răspuns că ar fi bine să închidă hotelul de tot, sau măcar să investească în el, pentru că ceea ce am văzut e bătaie de joc. Patroana mi-a răspuns în felul următor: ,,Auzi, doamnă, dacă nu îți convine ieși afară și caută-ți în altă parte.’’

Eu una am rămas șocată de acel hotel. Motivul pentru care am refuzat să petrec carantina acolo e clar. Le-am spus jandarmilor că eu împreuna cu familia mea am făcut trei săptămâni de izolare în Franța înainte să venim în țară, după care pe drum am oprit doar în parcările care erau goale. Am mers la toaletă cum am putut, să nu atingem nimic. Noi nu am avut atâta grijă ca mai apoi să ajungem aici și să intrăm într-o asemenea carantină de unde cu siguranță ne puteam îmbolnăvi’’.

26 comentarii

  1. Ba Răspunde

    E clar , n-au avut chef sa stea in carantina , daca aveau un pic de constiinta ramaneau in Franta . Da o poza cu ” locuinta ” de acolo nu ne arata , atentie , nu cu poza vilei cuiva ! Cârcotasi de doi bani ce sunteti !

  2. Cineva Răspunde

    Dați-le o camera la un hotel de 5 stele. Aici la acest hotel la care au fost cazați puteau face putina curățenie ca doar în Franța ce au făcut au spălat toalete, de ce nu le convine, sa stea gratis pe banii statului. De ce au venit?

    • ARDELEAN Răspunde

      Oameni buni…problema este ca un cetatean roman se intoarce in tara (dreptul lui constitutional), sau ca un hotel din SM e incredibil de jegos? Sau ca patroana guresa o pus mana pe un contract cu statu, ca altfel nimeni nu-i trece pragu? Voi vedeti de cand n-o fost igienizata cocina aceea? Sau ce amenajari are? Voi v-ati caza acolo, intr-un sejur?

      • TN Răspunde

        Asta asa e. Locul e de un jeg cras, iar patroana probabil jubileaza ca-i da statul bani pe infundatura aia penibila, insa in alta ordine de idei, de ce s-a intors familia respectiva in tara? Si-au pierdut joburile sau pur si simplu s-au incapatanat sa calatoreasca in dorul lelii inapoi in Romania?

  3. Ba Răspunde

    Pãi si de-aia am zis ca puteau ramane acolo , in plus de asta , nu cred ca e cazul sa stai cu familia daca reprezinti o amenintare la sanatatea lor , in zilele astea sacrificiul este parola de ordine .

  4. radical Răspunde

    DSP a dat aviz de functionare acestui ” hotel ” inainte de a semna contractul pentru carantina persoanelor ? Trebuie sa intelegem ca nu toti romanii care vin in perioada asta sunt garoi care au intrat in somaj tehnic de la ciordeala prin Europa . Foarte bine putea sa ajunga in aceasta cocina un sofer de camion care si-a riscat sanatatea lui si a familiei pentru a aproviziona cu haleala si alte bunuri ciurda de romani rai care isi dau cu parerea la orice subiect . Haideti sa incercam sa fim mai buni .
    Iar pentru garoi as face cateva lagare de unde ar iesi numai cand ar trece orice urma de virus si numai dupa implantarea unor chipuri care por fi urmarite prin satelit .

  5. Satmarean Răspunde

    Despre care locație este vorba?

  6. Satmarean Răspunde

    Sunt incostienti . Cum sa vii in perioada asta acasa cand toate recomandarile sunt sa ramaneti acolo? Nu v- ati gandit ca venind ci miile unde o sa va cazeze pe toti? In lux? Puneti si voi mana si curatati daca vrei conditii mai bune sau trebuia sa ramaneti acolo ,dar poate acolo v- a fost si mai rau de a- ti fost nenoiti sa veniti in tara tocmai acum… si cu copii…. incostientilor!

  7. ... Răspunde

    Prefectura a anunțat că vrea să transforme cât mai multe hoteluri în spații pentru carantină. Apoi vin nespălații acasă în loc să stea acolo unde sunt și comentează. Știu, imediat se va găsi unul să sară ca arsul și să spună că drepturi și blablabla. Mă oameni buni! De câte ori vi s-a spus că asta vă așteaptă? Întrebare. Celelalte țări în care ați fost sau i-ați tranzitat nu la fel fac? În afară de Belarus și Coreea de Nord. Rușii au închis granițele și pentru proprii cetățeni!
    PS. Acum niște ani vă veneau diasporezii acasă ce rotund se dădeau fiecare. Că ce bine le merge, că ce oameni de afaceri de succes este fiecare! Așa succes aveți majoritatea că mai bine nici nu spun.
    PS2. După ce trece nebunia asta sunt curios cine se va mai caza în spațiile în care s-a instituit carantina! Mă gândesc și eu așa cu voce tare.

  8. Satmarean Răspunde

    Da, ce să spun, dincolo șterg curu la tăți, spală wc-uri, adună tătye gunoiele, stau în condiții mizere și vin aici cu figuri de mari șmecheri Nu trebuiau să vină, trebuiau să rămână acolo.

    • a Răspunde

      Da! Este o tragedie. Doar tembelii se intorc. Dar ale noastre Marii si Ioni “cata casa”!
      La cat sunt de idioti nu isi dau seama ca si au fugarit viata. Nu au 1000 E pt zile negre. Considera Romania un refugiu de lux, in care statul roman sa le dea totul. Gresit! Dincolo… de ce nu le da nimic? Plaresc taxe acolo ? O pusca, platesc!
      Daca stateau acasa realizau acelasi lucru, majoritatea dintre ei. Copiii erau mai educati, iar ei mai impliniti.
      Tanti… vezi ca Romania considera ca e razboi… poate te ia cu japca ca ingrijitoare. Este oficial ca tara noastra nu mai respecta drepturile omului.

  9. Una Răspunde

    Nu ar mai trebui lăsați să intre în țară până trece pandemia, ne vor îmbolnăvi pe toți, sau acesta e scopul de fapt ???

  10. satmarean Răspunde

    Chiar nu vreți să înțelegeți că sunt români care nu mai pot sta în străinătate pentru că nu au unde?! Nu mai au loc de muncă! Ore dacă copiii sau părinții voștri ar rămâne pe stradă voi nu ați dori să se întoarcă acasă??? Câtă răutate!!! Știți că sunt mii de studenți români în Europa care trebuie să vină acasă?? Dacă ar fi vorba de copilul vostru ați fi mulțumiți să fie băgat 14 zile în asemenea mizerie??? Problema este cum acceptă autoritățile așa ceva??? pentru fiecare cameră statul dă 50 de euro!!! Pentru asemenea jeg??? ORIBIL!!!

    • Satmarean Răspunde

      Cum adica daca nu au de lucru nu au unde sa stea? A ,da. Daca stateau prin gari ,parcuri si traiau din furat si cersit atunci da. Nu mai au de la cine fura iar daca lumea sta in casa nu mai merge nici cersitul. Stii, lasa copii care sunt la studii ca nu impotriva lor scriu marea majoritate. Acestia sunt cateva mii in cel mai bun caz dar restul………sunt acei muritori de foame in strainatate care erau cei mai smecheri când veneau de sarbarori .

      • ... Răspunde

        Să-ți traduc pa rumunski. Lucrau la negru și statul respectiv a trecut la curățarea peisajului de cei neplătitori de asigurări de sănătate. Au destule probleme de rezolvat și așa cu cei cinstiți. Adică ceva de genul “ești român, du-te acasă și statul tău să te îngrijească”. Iar pe stradă, sub pod sau 3 într-un pat nu poți dormi pentru că poliția de acolo te saltă imediat. Asta este cazul fericit cu cei care totuși lucrau ceva. Curvele și hoții de buzunare nici să “lucre” nu mai pot. Așa că …… Aștept înmulțirea fenomenelor antisociale după trecerea carantinei.

        • Satmarean Răspunde

          Bineinteles .Pane le-au facut treaba erau buni…..si la negru , iar acum sa mearga in tarile lor dar in caz ca se inbolnavesc pe cheltuiala cui oare????? Sunt asigurati cumva in RO????Nu sunt ei prosti Sper ca statele respective sa nu mai permita asa ceva PE VIITOR. Avem si aici de lucru ca tot se plang când vin ca nu sunt autostrazi , canalizari apa ,gaz etc . Sa stea acum sa le faca .Avem nevoie de forta de munca si e chiar pt pregatirea lor. Cum nu mor cei care pana acum au muncit in tara nu o sa moara nici ei. Sa lase din figuri. Oricum salarul e 3000 lei in constructii. Daca se vor inmulti fenomenele antisociale tocmai se mai construiesc trei penitenciare si mai facem daca e cazul.

  11. Suciu emil Răspunde

    Propun ca o parte a diasporei(cei care vin de la cersit si sunt foarte pretentiosi) sa fie carantinati in curtea Palatului Cotroceni sa fie aproape de presedinte si cu aceasta ocazie sa-i pregateasca pentru alegeri anticipate

  12. sm Răspunde

    Nu este corect ca tot noi sa platim carantinarea, sa si-o plateasca singuri.

  13. Satmareanul Răspunde

    Ii respect pe cei seriosi din diaspora, dar din pacate multi dintre ei ne-au facut de rusine prin UE. Familia aceasta din pacate are aceeasi atitudine pe care o au toti care vin in august acasa: ,,Aici in Romania totul e naspa, in Italia, Franta, Spania nu e asa., totul e super”. Serios!!!, atunci de ce nu ati ramas acolo? Ptr ca acolo politia e politie, legea e lege, aici va permiteti sa sfidati autoritatile si pe toti concetatenii.

  14. Satmareanul Răspunde

    Nu inteleg cum sistemul de carantinare se negociaza, cum adica au refuzat. Sa inteleg ca sunt liberi pe unde vor?

  15. Satmareanul Răspunde

    Nu contest ca multi din diaspora sunt om. Dar din pacate toti satmarenii avem in luna august doar experiente negative cu ei. Vin, blocheaza masini in parcare, se bat, fac scandal, incalca reguli de circulatie etc…. Unde e civilizatia din Vest?

    • Ardelean Răspunde

      Mai…problema care s-a pus e ca “stabilimentul” acela e o cocina jegoasa.

      • ... Răspunde

        Măi @ardelene, mie nu mi se pare chiar așa jegoasă. E cam obosită, da, dar probabil nu au ce face autoritățile. Dacă stăteau pe fundul lor, marii biznismeni cu copiii după ei prin străinezia puteau să stea în chirie. Totuși au stat la autoizolare trei săptămâni acolo! Îi citez pe ei. Dar nu contează. Oricum trebuie să recunoști că ăștia care revin mulți dintre ei au niște aere că nouă nu ne mai rămâne nici un strop de oxigen. Nu toți dar mulți. Oricum e lăudabil că încă nu au uitat limba maternă.😜

        • vor y zakone Răspunde

          “mie nu mi se pare chiar așa jegoasă” .. nasoala observatie.
          Asta e motivul pt. care ,eu personal,nu merg in tara. In asa “hotel” nu stau nici sa ma platesti. Inteleg..la multi acasa e ca si “hotelu'” ala ,de aia pare normal. Nu toti cei plecati dorm in bosketi pe afara si au munci mai umile.
          In rest sa fim toti sanatosi.

  16. Satmareanul Răspunde

    Totusi spre surprinderea mea, autoritatile romane s-au miscat bine, au inchis scolile devreme, au impus restrictii de circulatie, iar acest ministru al sanatatii, d-ul Tatar este f prezent si implicat. Sa le tina naravul si dupa criza sanitara. Bravo lor!

  17. Anonim Răspunde

    De ce nu ati stat in franta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.