PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

ATENȚIE! Zona Metropolitană Satu Mare nu există juridic! Declarațiile sunt obligatorii!

Atenție, sătmăreni! Zona Metropolitană Satu Mare nu există juridic, transmite Instituția Prefectului: ,,În județul Satu Mare, în acest moment nu este definită juridic o arie administrativ-teritorială a zonei metropolitane.” Astfel, în cazul în care părăsiți localitatea veți avea nevoie de declarație pe proprie răspundere.

Odată cu instituirea stării de alertă, dacă atunci când ne deplasăm în interiorul localității nu vom mai avea nevoie de declarații pe proprie răspundere, atunci când ieșim din localitate e nevoie de declarație, mai puțin în zonele metropolitane. Doar că la Satu Mare această zonă metropolitană nu există juridic!

,,Împreună cu specialiști din cadrul Consiliului Județean Satu Mare se analizează posibilitatea asimilării zonelor periurbane, respectiv a comunelor situate în jurul orașelor ca zone metropolitane, în cadrul cărora să se aplice prevederile din anexa la Hotărârea CNSU nr. 24 din 14.05.2020 privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel național și a măsurilor de prevenire și control a infecțiilor, în contextul situației epidemiologice generate de virusul SARSCoV-2”, transmite Instituția Prefectului Satu Mare.

Așadar, cei care lucrează în municipiul Satu Mare, dar au reședința în comunele învecinate trebuie să aibă declarație pe propria răspundere atunci când părăsesc localitățile de domiciliu.

,,Urmează ca lista unităților administrativ-teritoriale din cadrul zonei metropolitane să fie clarificată și comunicată publicului până cel târziu marți, 19 mai 2020”, a mai transmis Prefectura.