Ultima actualizare: azi, 18:51

Locale

ATENȚIE! Zona Metropolitană Satu Mare nu există juridic! Declarațiile sunt obligatorii!

Atenție, sătmăreni! Zona Metropolitană Satu Mare nu există juridic, transmite Instituția Prefectului: ,,În județul Satu Mare, în acest moment nu este definită juridic o arie administrativ-teritorială a zonei metropolitane.” Astfel, în cazul în care părăsiți localitatea veți avea nevoie de declarație pe proprie răspundere.

Odată cu instituirea stării de alertă, dacă atunci când ne deplasăm în interiorul localității nu vom mai avea nevoie de declarații pe proprie răspundere, atunci când ieșim din localitate e nevoie de declarație, mai puțin în zonele metropolitane. Doar că la Satu Mare această zonă metropolitană nu există juridic!

,,Împreună cu specialiști din cadrul Consiliului Județean Satu Mare se analizează posibilitatea asimilării zonelor periurbane, respectiv a comunelor situate în jurul orașelor ca zone metropolitane, în cadrul cărora să se aplice prevederile din anexa la Hotărârea CNSU nr. 24 din 14.05.2020 privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel național și a măsurilor de prevenire și control a infecțiilor, în contextul situației epidemiologice generate de virusul SARSCoV-2”, transmite Instituția Prefectului Satu Mare.

Așadar, cei care lucrează în municipiul Satu Mare, dar au reședința în comunele învecinate trebuie să aibă declarație pe propria răspundere atunci când părăsesc localitățile de domiciliu.

,,Urmează ca lista unităților administrativ-teritoriale din cadrul zonei metropolitane să fie clarificată și comunicată publicului până cel târziu marți, 19 mai 2020”, a mai transmis Prefectura.

10 comentarii

  1. realist2 Răspunde

    HaHa

  2. Lucifer Răspunde

    Ca la noi, la nimeni. Oricum din Țara Oașului nu am nevoie să merg la Satu Mare numai dacă vreau să beau o bere în centrul vechi. Dacă nu este deschis, nu are rost.

  3. Alecu Russo Răspunde

    Bine ca Coica a cheltuit o gramada de bani pentru zona metropolitana. Numai ca noi nu am vazut dezvoltarea aceea de a ajunge acolo.

  4. Norick Răspunde

    O țară de căcat, ptr poliție, jandarmi etc..ahh gunoaie de finanțe e bine!!
    Nicăieri in europa nu trebe declarație

    • Norick Răspunde

      Evident , ca suntem aici. Si tu mai bine furi , ca nu esti in stare sa folosesti un nickname propriu. Esti un hot ordinar cu pretentii… Si mai vrei Europa in satul tau ??? 😛 🙂

  5. mihail Răspunde

    Așteptăm nerăbdători reacția …Și lui , un roman nemernic i-a furat numele!

  6. trecătorprin satu mare Răspunde

    Sincer, de ce naiba mă-sii trebuie declarație??? Ce să facă cu ea? Legiuitorii mai mult încurcă lucrurile cu astfel de probleme. Chiar nu au consilieri sau dorm cu toții?

  7. UnGuru Power Răspunde

    Zona Metropolitană Satu Mare

    Primarul municipiului Satu Mare, dr. Coica Costel Dorel a convocat astăzi, 8 ianuarie, întâlnire cu primarii localităţilor situate pe o rază de 40 de km de municipiul Satu Mare, pentru a definitiva structura de bază a Zonei Metropolitane.
    Au fost prezenţi primarii localităţilor: Beltiug, Micula, Lazuri, Dorolţ, Terebeşti, Păuleşti, Viile Satu Mare, Craidorolţ, Ardud, Culciu, Valea Vinului, Medieş, Apa, Livada, Vetiş, Agriş.

    http://www.satu-mare.ro/stiri/zona-metropolitana-satu-mare

    Prefectul oare nu stie ce se intampla in judet?
    Sau pe pagina primariei SM?

  8. Adrian Cozma Răspunde

    Puteti merge linistiti pe unde vreti in judet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.