PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Cazul porcului fugar! Scroafa era în călduri, proprietara amendată a contestat amenda

Sătmăreanca amendată de polițiști pentru că a fost prinsă cu porcul pe stradă neavând declarație pe propria răspundere a contestat amenda. Totul s-a întâmplat în comuna Pomi din județul Satu Mare, iar soțul femeii susține că amenda a fost doar o răzbunare a șefului de post din comună.

În procesul verbal se arată că femeia a circulat, în calitate de pieton, pe strada Principală din comuna Pomi fără a avea asupra ei declarația pe proprie răspundere.

Soțul femeii, Horațiu Peter, a povestit pentru MEDIAFAX, că scroafa era în călduri, a ieșit din curte pentru a ajunge la vier, iar soția sa a fugit să o prindă.

„Soția a fugit după scroafă vreo 300 de metri și a prins-o în zona magazinului din sat, iar acolo s-a întâlnit cu șeful de post care era în mașină și a întrebat-o, fără să se dea jos și fără să o legitimeze, dacă are declarație pe proprie răspundere la ea, iar soția a răspuns că nu, pentru că a fugit după porc. Iar șeful de post i-a spus că o va amenda”, a spus soțul femeii.

Bărbatul susține că amenda a fost o răzbunare a șefului de post la adresa familiei sale.

„Noi avem o pajiște pentru animale în sat, iar anul trecut, în partea stângă, șeful de post a pus o cultură de varză, iar în partea dreaptă cineva a plantat culturi de Marijuana. Noi am aflat și am sesizat DIICOT și am spus că l-am văzut pe el și pe alți aliați ai lui lucrând în zonă, dar nu ne-am dat seama ce fac. Am ajuns să fim noi cercetați de DIICOT pentru că șeful de post a spus procurorilor că ne bănuiește pe noi pentru cultura de Marijuana”, susține Horațiu Peter.

Amenda de 2.000 lei a fost contestată la Judecătoria Satu Mare.