Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Cazul porcului fugar! Scroafa era în călduri, proprietara amendată a contestat amenda

Sătmăreanca amendată de polițiști pentru că a fost prinsă cu porcul pe stradă neavând declarație pe propria răspundere a contestat amenda. Totul s-a întâmplat în comuna Pomi din județul Satu Mare, iar soțul femeii susține că amenda a fost doar o răzbunare a șefului de post din comună.

În procesul verbal se arată că femeia a circulat, în calitate de pieton, pe strada Principală din comuna Pomi fără a avea asupra ei declarația pe proprie răspundere.

Soțul femeii, Horațiu Peter, a povestit pentru MEDIAFAX, că scroafa era în călduri, a ieșit din curte pentru a ajunge la vier, iar soția sa a fugit să o prindă.

„Soția a fugit după scroafă vreo 300 de metri și a prins-o în zona magazinului din sat, iar acolo s-a întâlnit cu șeful de post care era în mașină și a întrebat-o, fără să se dea jos și fără să o legitimeze, dacă are declarație pe proprie răspundere la ea, iar soția a răspuns că nu, pentru că a fugit după porc. Iar șeful de post i-a spus că o va amenda”, a spus soțul femeii.

Bărbatul susține că amenda a fost o răzbunare a șefului de post la adresa familiei sale.

„Noi avem o pajiște pentru animale în sat, iar anul trecut, în partea stângă, șeful de post a pus o cultură de varză, iar în partea dreaptă cineva a plantat culturi de Marijuana. Noi am aflat și am sesizat DIICOT și am spus că l-am văzut pe el și pe alți aliați ai lui lucrând în zonă, dar nu ne-am dat seama ce fac. Am ajuns să fim noi cercetați de DIICOT pentru că șeful de post a spus procurorilor că ne bănuiește pe noi pentru cultura de Marijuana”, susține Horațiu Peter.

Amenda de 2.000 lei a fost contestată la Judecătoria Satu Mare.

5 comentarii

  1. ... Răspunde

    Într-o țară normală clar câștigă procesul. Nici măcar nu-și coboară fizicul din mijlocul de locomoție achiziționat din banii oamenilor în vederea exercitării atribuțiilor legale??? Proces verbal scris în stil du-te-n pluă???? Dar la noi nu se știe. Eu recomand locuitorilor comunei să-l felicite zilnic pe șeful de post. Chiar așa să fii de dobi…..! (*autocenzură). Asta până se satură singur. Nu de alta dar altfel va considera că ce face este perfect normal.

    • Vieru Răspunde

      Păi dacă a întrerupt monta,cum să nu îi dea amendă. Cu ce drept s-a băgat doamna în exercitarea funcției de vier?

  2. Mary Juanna Răspunde

    Acum,clar ca vor ajunge la Acces Direct,pentru ca asemenea personaje sunt la mare cautare !! Binenteles,sigur ca da,cu sef de post cu tot !!!

  3. Vulpea bi-polara Răspunde

    Poate pur si simplu sefo so fost ofuscat ca vroia si el sa dea la buci, da vieru io luase inainte.

  4. trecătorprin satu mare Răspunde

    Dacă era vorba despre un copil care fuge în stradă, tot așa se proceda? Amendatorul a ajuns de râsul lumii. Un abuz așa de grav în serviciu rămâne nepedepsit? Sau trebuie să ridicăm statuie/ statui??? Cine trebuie să facă instruirea amendatorilor? În cazul în care nu se știe ce este de făcut, să nu facă nimic! De fapt, nimeni nu știe nimic, pentru ca ORDONANȚELE nu sunt formulate clar. Oare de ce? De amenzi, zic eu. Unii zic că ar fi pentru protejarea noastră. Eu sunt de altă părere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.