PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Moda în vremea pandemiei. Un meșter din Cluj a inventat pantofii de distanțare socială

Un atelier de pantofi din Cluj s-a adaptat crizei COVID-19, în care una dintre principalele reguli pentru toți este cea a păstrării unei distanțe față de cei din jur, și a conceput “pantofii de distanțare socială”, titrează dejeanul.ro.

De câțiva ani buni, meșterul Grigore Lup are propriul atelier pe strada Dâmboviței din Cluj-Napoca. Cum însă criza coronavirus i-a afectat afacerea, meșterul a încercat să se adapteze. Astfel, a inventat în atelier pantofii de distanțare socială, a căror mărime începe de la numărul 70. În acest mod, cei care îi încalță sunt obligați să păstreze o distanță de cel puțin jumătate de metru față de oricine.

,,Am văzut la televizor ca sunt multe persoane care nu respecta, deși sunt reguli peste tot. Chiar dacă mergi la o farmacie sau la bancă, se bagă domnule aproape de tine, parcă îți suflă în ureche. Am zis <hai să fac, domnule, niște pantofi astfel încât cei care nu respectă sa fie pedepsiți, să le dăm o pereche de pantofi de ăștia să stea la distanță”, a povestit Grigore Lup, pentru dejeanul.ro.

Chiar dacă par ciudați și sunt de dimensiuni impresionante față de o pereche de încălțăminte normală, pantofii sunt extrem de ușori și nu trebuie foarte multă îndemânare pentru a te plimba cu ei pe stradă. Munca la o astfel de pereche este cel puțin dublă față de încălțămintea normală, dar și cantitatea de material folosită este mult mai mare. Tocmai de aceea prețul este pe măsură – aproximativ 500 de lei.


Sursa: dejeanul.ro