PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Turiști împotriva naturii. Mizerie de nedescris lăsată de sătmăreni, după ridicarea restricțiilor

La doar câteva zile de la ridicarea anumitor restricții, mai mulți turiști au luat cu asalt zonele verzi din județul Satu Mare. Doar că turiștii nepăsători strică orice frumuseţe a naturii. Cei de la Serviciul Județean Salvamont Satu Mare au postat câteva imagini dezolante, surprinse după vizita unor excursioniști.

,,La pagina de ecologie, din păcate trebuie să aducem la cunoștința opiniei publice și aspecte mai puțin plăcute petrecute în primele zile ale ,,libertatății de după Covid”, din „Zona zero” a turismului montan sătmărean. Aducem în fața comunității, pentru a lua atitudine, câteva imagini elocvente ale activității unei subspecii umane, care sabotează tot efortul autorităților și al persoanelor implicate în dezvoltarea turismului sătmărean’’, spun salvamontiștii.

Aceștia trag un puternic semnal de alarmă și spun că zonele montane din județ nu vor cunoaște dezvoltare din cauza unor indivizi care folosesc natura drept coș de gunoi.

,,Din păcate cu astfel de acțiuni ale unor indivizi lipsiți de scrupule, care aruncă anatema asupra întregii comunități,… nu vom reuși niciodată să atragem turiștii, să dezvoltăm zona, să creștem generații sănătoase fizic și mental!’’


Sursa: Serviciul Public Județean Salvamont Satu Mare