PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Protestul codrenilor nu a fost autorizat de Primărie, din cauza pandemiei de COVID-19

Primăria municipiului Satu Mare anunță că protestul codrenilor, față de dezastrul de pe Autostrada Codrului, nu este autorizat din cauza pandemiei de coronavirus.

Protestul programat pentru data de 30 iunie și care urma să aibă loc în centrul municipiului Satu Mare, pe platoul din fața Palatului Administrativ, nu a fost autorizat de primărie.

,,Am hotărât în unanimitate de voturi, că nu poate da curs solicitării datorită contextului generat de dinamica evoluției situației epidemiologice naționale, dar și internaționale, determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, așa cum cum este prevăzută în art.5, alin. (3), litera a) din Legea nr. 55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și în art.1, Anexa 3 din Hotărârea nr. 476 din 16 iunie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, se arată în răspunsul Primăriei.