PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Controale intensificate în Satu Mare, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus

Prefectul Radu Bud alături de subprefecții Altfatter Tamas și Cosmin Bota și șefii structurilor M.A.I. a participat astăzi la o ședință în sistem videoconferință organizată de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, având ca temă combaterea COVID-19.

Având în vedere creșterea, la nivel național, a numărului de persoane infectate cu noul Coronavirus din ultima perioadă, începând de astăzi vor fi intensificate controalele la nivelul județului în zonele cu risc ridicat de răspândire a virusului SARS-CoV-2.

În vederea îndeplinirii acestor controale, la nivelul fiecărei Prefecturi s-a constituit azi un Grup de coordonare a acțiunii.

Începând de azi au fost constituite echipe de control mixte alcătuite din polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră, polițiști locali, angajați din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor, Autorității Rutiere Române și Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

Pentru a preveni și limita infecția cu COVID-19, echipele mixte vor verifica respectarea normelor stabilite de către autorități, a măsurilor de igienă, de distanțare fizică și de protecție individuală în perioada stării de alertă în zonele aglomerate, terase, centre comerciale, piețe agroalimentare, târguri, hypermarket-uri și supermarket-uri, zone de agrement, piscine, transport de persoane, controale în trafic etc.

Membrii echipelor mixte vor verifica începând de astăzi, 03 iulie, timp de două săptămâni, respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii cu COVID-19 la nivelul județului Satu Mare și vor dispune potrivit competențelor instituției pe care o reprezintă. Constatările și măsurile dispuse vor fi comunicate zilnic Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Satu Mare.

Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare