Ultima actualizare: azi, 18:35

Locale

Controale intensificate în Satu Mare, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus

Prefectul Radu Bud alături de subprefecții Altfatter Tamas și Cosmin Bota și șefii structurilor M.A.I. a participat astăzi la o ședință în sistem videoconferință organizată de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, având ca temă combaterea COVID-19.

Având în vedere creșterea, la nivel național, a numărului de persoane infectate cu noul Coronavirus din ultima perioadă, începând de astăzi vor fi intensificate controalele la nivelul județului în zonele cu risc ridicat de răspândire a virusului SARS-CoV-2.

În vederea îndeplinirii acestor controale, la nivelul fiecărei Prefecturi s-a constituit azi un Grup de coordonare a acțiunii.

Începând de azi au fost constituite echipe de control mixte alcătuite din polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră, polițiști locali, angajați din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor, Autorității Rutiere Române și Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

Pentru a preveni și limita infecția cu COVID-19, echipele mixte vor verifica respectarea normelor stabilite de către autorități, a măsurilor de igienă, de distanțare fizică și de protecție individuală în perioada stării de alertă în zonele aglomerate, terase, centre comerciale, piețe agroalimentare, târguri, hypermarket-uri și supermarket-uri, zone de agrement, piscine, transport de persoane, controale în trafic etc.

Membrii echipelor mixte vor verifica începând de astăzi, 03 iulie, timp de două săptămâni, respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii cu COVID-19 la nivelul județului Satu Mare și vor dispune potrivit competențelor instituției pe care o reprezintă. Constatările și măsurile dispuse vor fi comunicate zilnic Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Satu Mare.

Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare

10 comentarii

  1. Cytizen Răspunde

    iar planuri de actiuni pentru weekenduri urmate de actiuni pomperistice!!!

  2. alegător sictirit Răspunde

    Cred că am avut un caz sau două toată săptămâna în tot județul. Se impunea caratină totală și să tragem obloanele pe județ! Apoi după noi potopul. Bine că 90% din măștile aflate în circulație nu sunt conforme. Măsuri de tot kakat. Urmează toamna când pe post de prânz vom linge talpa. Cine va fi de vină? Tot noi. Autoritățile nu greșesc.

    • covid 19 Răspunde

      Te-ai gândit că numărul mic de cazuri poate fi datorat măsurilor luate? Unde vezi tu tras de obloane în acţiunile anunţate? Neconformitatea măştilor nu înseamnă inutilitatea lor aşa cum depăşirea termenului de garanţie a unui produs nu înseamnă că este alterat. Dacă măştile sunt neconforme cu atât mai mult sunt necesare alte acţiuni, Acţiuni pe care le fac unii care nu rup hamul la locul lor de muncă. Dacă autorităţile greşesc înseamnă că trebuie să greşeşti şi tu?…..Mai sunteţi mulţi?(cred că eşti ,,trei puncte” sub acoperire).

      • alegător sictirit Răspunde

        Neconformitate măștilor înseamnă exact ce scrie raportul care nu se vrea a se publica. Ineficient din punct de veder bacteriologic și eficiențe de filtrare neadmis de mică. Plus multe tipuri de măști au fost introduse pe piață fără certificat de calitate etc. Păi cum se poate așa ceva? Așa fac și eu măști fără nici un act și apoi fac afaceri! Ce spui? Exact asta înseamnă neconformitatea la 90% dintre ele! Autoritățile ce păzesc? Să purtăm mască și să amendăm omul. Apoi dacă cu mască cu tot tot ne vom îmbolnăvi? Noi vom foi de vină că nu am purtat cum trebuie?

      • puncte puncte Răspunde

        Foarte bun comentariul, mereu punctezi cum trebuie. ,, … ” e doar un frustrat, bolnav cronic, care posteaza mai nou sub alte nume pentru ca ii este rusine cu bolile lui

        • ... Răspunde

          Măi mai lăsați-mă oameni buni! Nu em am scris! Voi chiar sunteți bolnavi! Sunteți obsedați de mine? Nu aveți ce face? La treabă fraților oriunde lucrați că văd că aveți toată ziulica timp de blablabla. Sau lucrul la voi se cheamă ajutorul social și postatul contracost pe site? Ia căutați-vă alt client!

  3. Satmarean Răspunde

    S-au gandit sa faca controale.In sfarsit. Pana acum au dormit.Cand ne vom trezi la sfarsitul concediilor, ca nu mai sunt locuri in spitale si vor incepe sa dea iar restrictii nu o sa ne convina. Acum de smecheri ce suntem unii ne este greu sa purtam o masca in interior, sa pastram distanta fizica si sa ne spalam pe maini mai des.

  4. lola Răspunde

    Dl Prefect esti ramas in urma!!! Sunt agent economic din Satu-Mare , in perioada 15-30 iunie am avut 3 astfel de controale cu Anaful in frunte!!!!! Bravo!!!

  5. varu Răspunde

    Iola
    Nimeni nu trebuie sa se planga de control Anaf , daca lucreaza cinstit .I-am pus la dispoziție ce acte a cerut și ..gata
    Ca pe unii ii deranjaza e treaba lor…Sa se caute pe caciula …!

  6. Osanul Răspunde

    Razie mare la controale faceți amenzi pe bieții oameni de rand, ca doar nu mergeți la firmele mari au influenta va pun pe tușă,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.