PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Controale minuțioase la balastierele din județul Satu Mare. Activitățile ilegale, sancționate dur!

Inspectorii Administrației Bazinale de Apă (ABA) Someș-Tisa continuă controalele pe linie de gospodărire a apelor la balastierele din județele Cluj, Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud și Sălaj.

În urma verificărilor, încă două societăți comerciale din județul Bistrița-Năsăud au fost depistate realizând activități ilegale în albia majoră a râului Someșul Mare, în zona localității Braniștea.

Administratorilor acestora le-au fost aplicate amenzi contravenționale, în cuantum de 75.000 de lei fiecare, pentru exploatarea agregatelor minerale în afara perimetrului reglementat, respectiv pentru exploatarea perimetrului fără a deține acte de reglementare.

În decursul primului semestru al acestui an, la nivelul spațiului hidrografic Someș-Tisa, au mai fost aplicate amenzi, în valoare totală de 475.000 de lei la acest tip de folosințe, conform prevederilor Legii Apelor.

Totodată, inspectorii ABA Someș-Tisa au solicitat autorităților competente întocmirea dosarelor penale pentru două societăți comerciale, care au fost depistate realizând activităţi de exploatare ilegală a agregatelor minerale.