Ultima actualizare: azi, 07:48

Locale

Controale minuțioase la balastierele din județul Satu Mare. Activitățile ilegale, sancționate dur!

Inspectorii Administrației Bazinale de Apă (ABA) Someș-Tisa continuă controalele pe linie de gospodărire a apelor la balastierele din județele Cluj, Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud și Sălaj.

În urma verificărilor, încă două societăți comerciale din județul Bistrița-Năsăud au fost depistate realizând activități ilegale în albia majoră a râului Someșul Mare, în zona localității Braniștea.

Administratorilor acestora le-au fost aplicate amenzi contravenționale, în cuantum de 75.000 de lei fiecare, pentru exploatarea agregatelor minerale în afara perimetrului reglementat, respectiv pentru exploatarea perimetrului fără a deține acte de reglementare.

În decursul primului semestru al acestui an, la nivelul spațiului hidrografic Someș-Tisa, au mai fost aplicate amenzi, în valoare totală de 475.000 de lei la acest tip de folosințe, conform prevederilor Legii Apelor.

Totodată, inspectorii ABA Someș-Tisa au solicitat autorităților competente întocmirea dosarelor penale pentru două societăți comerciale, care au fost depistate realizând activităţi de exploatare ilegală a agregatelor minerale.

3 comentarii

  1. Satmareanul Răspunde

    In judet la noi nimeni nimic?
    aaa Da
    Am uitat aici uni cotizeaza bine de tot sa nu fie deranjati!

  2. realist2 Răspunde

    praf in ochi. Si evaziunea ?:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.