PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Cutremurător. Un bărbat din Satu Mare și-a abuzat sexual fetița (8 ani) timp de doi ani

O fetiță din Satu Mare, acum în vârstă de opt ani, a fost abuzată timp de doi ani de tatăl ei, după ce a rămas orfană de mamă, scriu jurnaliștii de la Libertatea. În fața anchetatorilor, prin desene și jocuri cu păpuși, copila a expus, inocent, întregul tablou al ororilor la care a fost supusă de părintele ei.

Fetița avea șase ani când a rămas orfană de mamă. În 2018, după ce mama i-a murit, Ema şi fratele ei, care e cu doi mai mare, au rămas în grija tatălui lor într-o comună din județul Satu Mare. Bărbatul avea un salariu bun, dar avea şi-o patimă, cea a alcoolului: bea mult coniac, pe care-l stingea apoi cu litri de bere.

Copiii locuiau într-o casă compusă dintr-o bucătărie şi o cameră. Asistenta medicală din comună mergea periodic să vadă ce fac, iar într-o zi, prin decembrie anul trecut, femeia a intrat în casă şi l-a găsit pe bărbatul care era băut împreună cu fetiţa. Erau culcaţi amândoi pe jos și acoperiți cu o plapumă. Asistenta a crezut că va îndrepta lucrurile cumpărându-le copiilor un pat şi spunându-i tatălui să nu mai doarmă cu cea mică.

În ziua de 22 februarie 2020, tatăl s-a întos acasă băut, iar în jurul orei 17.00, a mers şi şi-a luat copiii de la sora lui, care locuieşte în acelaşi sat. Tatăl a golit câteva sticle de alcool, iar în jurul orei 19.00 a început să strige la ei, să meargă la culcare. Ema şi fratele ei au spus că vor să doarmă împreună şi s-au aşezat în acelaşi pat, dar tatăl a venit şi s-a întins lângă fetiţă.

După câteva minute, bărbatul “şi-a băgat mână în pantalonii victimei și a început să o atingă pe aceasta în zona organelor genitale, precum și în zona sânilor”, se precizează în rechizitoriu. În fața anchetatorilor, prin desene și jocuri cu păpuși, copila a expus, inocent, întregul tablou al ororilor la care a fost supusă de părintele ei.

Examinarea medico-legală a stabilit că fetiţa a fost victima unei agresiuni sexuale. Raportul de evaluarea întocmit de psihologii de la DGASPC confirm, de asemenea, trauma prin care a trecut fetiţa de 8 ani. În raportul DGASPC se precizează că evenimentele traumatizante pentru minoră au început după decesul mamei sale, iar abuzul sexual a durat timp de aproximativ 2 ani.

Pentru că şi-a recunoscut faptele în faţa instanţei, la proces s-a mers pe procedura simplificată, care reduce cu o treime limitele pedepsei. Iar la 3 iunie, Judecătoria Satu Mare l-a condamnat la 2 ani, 10 luni și 20 de zile de închisoare, în regim de detenție.

Întreaga poveste cutremurătoare, pe Libertatea.ro.

Foto ILUSTRATIV