PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Explicația primarului la PortalSM LIVE. De ce nu a cumpărat Primăria Hotelul Dacia

Primarul municipiului Satu Mare a explicat, joi, în cadrul emisiunii PortalSM LIVE, realizată de jurnalistul Gil Pietrar, de ce nu a cumpărat municipalitatea Hotelul Dacia.

Edilul a spus că achiziționarea Hotelului Dacia a fost peste puterile bugetului local.

„În primul an de mandat, am avut mai multe întâlniri cu avocatul familiei Țânțaș, în care am abordat inclusiv cumpărarea de către municipalitate a acestui obiectiv. Din păcate, la ora respectivă, prețul era foarte mare, și adăugând la acest preț și valoarea investiției necesare pentru reabilitarea acestui monument istoric, am concluzionat că, din păcate, era clar că Primăria nu poate să facă acest lucru din resurse proprii. Ar fi fost vorba de circa 15 milioane euro atât prețul de vânzare, cât și costurile de reabilitare a acestui monument istoric. […] Era peste puterile bugetului local”, a spus Kereskenyi.

Au început, joi, lucrările de conservare la Hotelul Dacia, însă, având în vedere procedura birocratică, până la începerea lucrărilor efective va mai dura mult timp.

„Au început lucrările de conservare, lucru care, din păcate, a început pentru că i-am și somat și le-am aplicat și lor acest supraimpozit de 500%, pentru că am văzut că nu prea se mișcă lucrurile. Odată ce au primit această somație, au început să se miște. Aceste lucrări de conservare trebuie să fie urmate de noi pași, trebuie să facă și să obțină avizele cât mai repede pentru că vorbim despre un monument istoric categoria A. Toate avizele de la Ministerul Culturii se obțin la București, nu teritorial de la Oradea sau Satu Mare. Au de făcut și la proiectul tehnic, au de obținut foarte multe avize, și la urmă, sperăm cu toții că vor trece la execuția lucrărilor de reabilitare. Dar, totuși, este un prim-pas îmbucurător, că am văzut acolo mișcare, am văzut că lucrează și sperăm că vor continua într-un ritm mai intens decât până acum”, a mai spus edilul.

Citește și: