Ultima actualizare: azi, 10:14

Locale

Explicația primarului la PortalSM LIVE. De ce nu a cumpărat Primăria Hotelul Dacia

Primarul municipiului Satu Mare a explicat, joi, în cadrul emisiunii PortalSM LIVE, realizată de jurnalistul Gil Pietrar, de ce nu a cumpărat municipalitatea Hotelul Dacia.

Edilul a spus că achiziționarea Hotelului Dacia a fost peste puterile bugetului local.

„În primul an de mandat, am avut mai multe întâlniri cu avocatul familiei Țânțaș, în care am abordat inclusiv cumpărarea de către municipalitate a acestui obiectiv. Din păcate, la ora respectivă, prețul era foarte mare, și adăugând la acest preț și valoarea investiției necesare pentru reabilitarea acestui monument istoric, am concluzionat că, din păcate, era clar că Primăria nu poate să facă acest lucru din resurse proprii. Ar fi fost vorba de circa 15 milioane euro atât prețul de vânzare, cât și costurile de reabilitare a acestui monument istoric. […] Era peste puterile bugetului local”, a spus Kereskenyi.

Au început, joi, lucrările de conservare la Hotelul Dacia, însă, având în vedere procedura birocratică, până la începerea lucrărilor efective va mai dura mult timp.

„Au început lucrările de conservare, lucru care, din păcate, a început pentru că i-am și somat și le-am aplicat și lor acest supraimpozit de 500%, pentru că am văzut că nu prea se mișcă lucrurile. Odată ce au primit această somație, au început să se miște. Aceste lucrări de conservare trebuie să fie urmate de noi pași, trebuie să facă și să obțină avizele cât mai repede pentru că vorbim despre un monument istoric categoria A. Toate avizele de la Ministerul Culturii se obțin la București, nu teritorial de la Oradea sau Satu Mare. Au de făcut și la proiectul tehnic, au de obținut foarte multe avize, și la urmă, sperăm cu toții că vor trece la execuția lucrărilor de reabilitare. Dar, totuși, este un prim-pas îmbucurător, că am văzut acolo mișcare, am văzut că lucrează și sperăm că vor continua într-un ritm mai intens decât până acum”, a mai spus edilul.

Citește și:

12 comentarii

  1. Norick Răspunde

    Azonkívűl hogy…ö..ă..ö…ă…ö..ă…ö..tudsz mást is mondani. Szégyen ahogy beszélsz. Leirom románul is.
    Dnul primar’ inafară de ..ă..ö..ă..ö..ă..ö puteți și să mai comunicați cu sătmăreni?
    Intreb’ numai așa simplu

  2. Norick Răspunde

    @Norick . De ce nu te-ai facut primar?

  3. Norick Răspunde

    Nu-mi apartin comentariile de mai sus , dar oricum ma bucur de incercarile slabe si ieftine …:-P Nyomjad neki okostojás – ha ez boldoggá tesz… 🙂 😛

  4. y Răspunde

    Aici mai degrabă se pune problema cum a fost privatizat și cum Dumnezeu a intrat clădirea aceasta de patrimoniu în proprietatea cui a intrat până la urmă. Și aici nu mă refer numai la ex-president peste județ Szabó. Dar pentru asta trebuie să fi jurnalist și mai ales să fi documentat. Dar dacă nu vrem să agităm apele rezultă un interviu anemic, leșinat.

  5. Norick a disznó Răspunde

    Bine punctat Y.

    • y Răspunde

      Pentru nickul ales ar trebui să-ți fie rușine. Iar referitor la ce ai scris nici nu-mi pasă. Niciodată nu m-a interesat părerea sau aprobarea altora.

  6. Y si tanga si norick prostu Răspunde

    Kiszophatjátok a fszomat mind a ketten
    Kis idiota seggfejek.

    • y Răspunde

      Ugye csak ülsz és beszélsz magamban hülyeségeket a tükör előtt. Már megint nem vetted be a gyógyszereidet? Szegény ütődött pára!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.