PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Continuă controalele în zonele aglomerate din județul Satu Mare

În ultimele 24 de ore au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar și în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

La activitățile desfășurate au participat peste 150 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului.

În urma activităților desfășurate ieri, 4 iulie, până în această dimineață, la nivelul județului Satu Mare, au fost verificate 62 de societăți comerciale, fiind aplicate șase sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor referitoare la modul de amenajare a teraselor privind distanțarea fizică și locul prevăzut la mese și pentru încălcarea măsurilor de protecție individuală.

Alte 12 de sancțiuni contravenționale au fost pentru nerespectarea prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulație pe drumurile publice și 16 la Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Astfel de activități vor avea loc și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială.

Sursa: IPJ Satu Mare