Ultima actualizare: azi, 12:31

Locale

FOTO. Continuă controalele în zonele aglomerate din județul Satu Mare

În ultimele 24 de ore au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar și în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

La activitățile desfășurate au participat peste 150 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului.

În urma activităților desfășurate ieri, 4 iulie, până în această dimineață, la nivelul județului Satu Mare, au fost verificate 62 de societăți comerciale, fiind aplicate șase sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor referitoare la modul de amenajare a teraselor privind distanțarea fizică și locul prevăzut la mese și pentru încălcarea măsurilor de protecție individuală.

Alte 12 de sancțiuni contravenționale au fost pentru nerespectarea prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulație pe drumurile publice și 16 la Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Astfel de activități vor avea loc și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială.

Sursa: IPJ Satu Mare

13 comentarii

  1. IOANA Răspunde

    de ce nu mergeti la AQUASTAR ….peste 6000 de oameni intr-o sigura zi ….nu conteaza , bani sa iasa

  2. MAE Răspunde

    gargara. Terasele protejate de raduMami nu sant afectate

  3. cityzen Răspunde

    Actiunile sunt pomperistice si de fatada realizate, rezultatele sunt 0, nu se vede modul de actiune plictisit si apatic al celor care fac controalele la agentii comerciale! O revigorare a actiunilor ar consta in schimbarea sefilor care reprezinta aceste unitati pentru ca s-au cam plafonat!!

  4. obiectiv Răspunde

    Si la strandul din Calinesti Oas nu se pastreaza distantarea sociala si mastile, dar nimeni nu vede si nu aude nimic, ceea ce dovedeste ca actiunile sunt organizate de sefi incompetenti, slab informati sau care protejeaza afacerile unora!!

  5. cazma Răspunde

    Depinde de gen dacă e nedefinit e voie la grămadă până pricep ce gen sunt

  6. România Răspunde

    Deci. 11 instituții ne verifică dacă nu stăm grămadă unii peste alții! Repet, 11 instituții! Păi deja când voi apăreți e deja e prea mult! Numai una bucată organ de control de căciulă per instituție!

  7. unu Răspunde

    dar am si eu o intrebare cu rromii de magnoliei ce faceti daca ati vedea in ce hal sunt dorm cca 8-9 intr-o masina se spala pe strada isi fac nevoile pe strada , lasa mizerie de nedescris , aici sa faceti controale , nu pe terase care platesc la stat, astia intra peste oameni fura – ar trebui verificati zilnic- cele 11 institutii sunt niste focare de virusi nu de covid – va dati seama intr-un microbus cum sa doarma 8 -9 persoane ce conditii de igean exista dsp???? isi fac nevoile unde apuca pe trotuar – sunt curios daca cineva v a citit acest comentariu.

  8. Poligon Răspunde

    Mai treceti si pe Ostrovului. Acolo e Jamaica in fiecare zi.
    Veselie, show, petreceri, dans.

  9. Satmareanul Răspunde

    La carciuma din micro 15 cu terasa din prima poza, acolo ar trebui sa mearga mai des ITM-ul, relatiile de munca, exista o persoana care intra in locul patroanei si serveste cand patroana este plecata sau ii intervine ceva … desigur si aia cotizeaza la cine trebe … dar barul ala face ceva mai mari evaziune fiscala, cu bautura fara stanta si rugat prietena sa vina sa inlocuiasca.

  10. Cata manelistu Răspunde

    IOANA cât de proastă poți să fi??

  11. Cata manelistu Răspunde

    OBIECTIV ești mai prost ca noaptea gunoi împuțit ce ești!!!!

  12. Haoleoo Maica Răspunde

    ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.